Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος: Εκδήλωση με θέμα τον άνθρωπο από τον “Φάρο”

Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα: «Τελικά αλλάζει ο άνθρωπος;» είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το πολυπληθές κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα του αμφιθεάτρου της Π.Ε Σάμου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας «Ο ΦΑΡΟΣ» ενώ τη διάλεξη πραγματοποίησε ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής, Δημήτρης Καραγιάννης ο οποίος παρουσίασε τους λόγους που κινητοποιούν τον άνθρωπο να αλλάξει, αλλά και τις δυσκολίες ψυχολογικές, κοινωνικές και ιστορικές που εμποδίζουν τις αλλαγές.

Παρουσιάστηκαν στιγμές από την Ιστορία της Ανθρωπότητας, που δείχνουν ότι οι αλλαγές πάντα έρχονται είτε σταδιακά, είτε πολλές φορές δραματικά. Συνεπώς αυτό που είναι ζητούμενο, δεν είναι αν αλλάζει ο άνθρωπος, αλλά πως μπορεί να αλλάξει με λιγότερο πόνο και διατηρώντας την σχέση του με τις αξίες του και τα σημαντικά πρόσωπα γι’ αυτόν. Αμέσως μετά τη διάλεξη υπήρξε ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ του κ. Καραγιάννη και των παρευρισκομένων. Πολλές ερωτήσεις από την τεχνητή νοημοσύνη και την επίδραση της στο μέλλον της ανθρωπότητας, τον ρόλο των ψηφιακών μέσων και την σχέση τους με το μεγάλωμα των παιδιών μέχρι για τα κριτήρια που κανείς καταλαβαίνει ότι λειτουργεί με προσωπική ελευθερία και όχι λόγω συμμόρφωσης στον λόγο των άλλων ή ανυπακοής για την ανυπακοή, που απαντήθηκαν ενδελεχώς από τον ομιλητή .

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More