Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος: Εντάχτηκε το έργο για την αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων

Μετά την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης για χρηματοδότηση του Δήμου Ανατολικής Σάμου με το ποσό των 3,2 εκ. ευρώ εντάχθηκε το προτεινόμενο έργο από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου με τίτλο: «Αντικατάσταση Φωτιστικών Σωμάτων Οδοφωτισμού Κοινοτήτων Σαμίων, Βαθέος, Παλαιοκάστρου, Χώρας (Ποτοκάκι) και Μυτιληνιών».

Συγκεκριμένα το έργο αφορά στην αντικατάσταση 4.980 παλαιών συμβατικών φωτιστικών στην πόλη της Σάμου, στους οικισμούς Βαθέος, Παλαιοκάστρου, Ποτοκακίου, Μυτιληνιών, Κέρβελης, Ποσειδωνίου, Κλίμα, Ψιλή Άμμος, Βλαμαρή, Μουρτιά, Νησί, & Αγία Παρασκευή. Η υλοποίησή του, έγινε βάσει μελέτης φωτομετρίας η οποία εκπονήθηκε και άμεσα το έργο δημοπρατείται με την διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού.

Απώτερος σκοπός του έργου να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%, επαρκής και ποιοτικός φωτισμός, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και της μετακίνησης οδηγών και πεζών. Επίσης δεδομένου ότι οι λαμπτήρες που θα τοποθετηθούν έχουν διάρκεια ζωής, 23 χρόνια ενώ η συντήρηση και η αποκατάσταση των βλαβών, αφορά για 10 χρόνια αποκλειστικά τον ανάδοχο, δημιουργεί στο δήμο μία βιώσιμη υποδομή με χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενεργειακών, οικονομικών και ανθρωπίνων πόρων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More