Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος – Μουσείο οίνου: Νιφάδες ζωής και στιγμές χαράς για μικρούς και μεγάλους

Παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισε το εμβληματικό μουσείο οίνου με αφορμή την φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή με τίτλο “Νιφάδες ζωής”.

Μία εκδήλωση αφιερωμένη στο παιδί και τον άνθρωπο όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου, οι οποίοι και φέτος έβαλαν τα δυνατά τους για να προσφέρουν ώρες δημιουργικής απασχόλησης και χαράς σε μικρούς και μεγάλους. Ο Άγιος Βασίλης περίμενε στην κεντρική αίθουσα του μουσείου να κρατήσει αγκαλιά τα παιδιά και να φωτογραφηθεί μαζί τους. Ο ξυλοπόδαρος και ο ζογκλέρ περιφέρονταν σε όλες τις αίθουσες του μουσείου. Στην αίθουσα παλαίωσης οίνων είχε στηθεί μικρός κινηματογράφος με διαρκείς προβολές κινουμένων σχεδίων και παραμυθιών, ενώ από το face painting πέρασαν μικροί αλλά και μεγάλοι. Με σύμμαχο τον καλό καιρό μπόρεσε να στηθεί στον αύλειο χώρο του μουσείου ένα ασφαλές τραμπολίνο για να ανυψώσει τη διασκέδαση των μικρών. Εξαίρετα χορευτικά παρουσιάστηκαν από τη σχολή μοντέρνου χορού αλλά και από τον παραδοσιακό σύλλογο ” Ο Καπετάν Λαχανάς”.

Από το απόγευμα τα δρώμενα αφορούσαν κυρίως τους μεγάλους με την Ένωση Μικρασιατών Σάμου να τραγουδάει παραδοσιακά κάλαντα της Μικράς Ασίας, ενώ ακολούθησαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Αργά το βράδυ ορχήστρα διασκέδασε τους μεγάλους οι οποίοι βέβαια μπορούσαν να γευτούν άφθονο σαμιώτικο κρασί του ΕΟΣ που σερβίροταν στους καλεσμένους. Αξίζει να σημειωθεί πως οι εισπράξεις της εκδήλωσης διατέθηκαν για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου “Εύ Πο”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More