Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος: Οι συνεχόμενες αυξήσεις των παγίων εξόδων προβληματίζουν τους επιχειρηματίες

Με την απειλή των συνεχόμενων αυξήσεων στα πάγια έξοδα τους ζουν καθημερινά οι επαγγελματίες της εστίασης, που μπορεί ναι μεν να έχουν ολοκληρώσει μία καλή τουριστική περίοδο, ωστόσο οι καθημερινές ανατιμήσεις τους προβληματίζουν και τους προκαλούν αρκετή αβεβαιότητα για την πορεία της χειμερινής περιόδου.

Οι τρεις ανατιμήσεις την τιμή του καφέ σε μικρό χρονικό διάστημα αύξησε την τιμή του από τα τρία στα τρεισήμισι ευρώ. Οι επαγγελματίες δηλώνουν, ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν και πάλι να απορροφήσουν την όποια αύξηση στις πρώτες ύλες καθώς εκτός από αυτές τις ανατιμήσεις έχουν να αντιπαλέψουν και την τεράστια αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος που αν και υπάρχει επιδότηση της τάξης του 35-40% από το κράτος παραμένουν υπέρογκοι και πολύ δύσκολο να πληρωθούν.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης και Ψυχαγωγίας Παναγιώτης Μπατούνας μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ότι ο μεγάλος πονοκέφαλος για τους επαγγελματίες του κλάδου είναι η αύξηση των παγίων εξόδων και η αδυναμία κάλυψης τους.

Όπως ανέφερε πολύ από τους επαγγελματίες σκέφτονται ενδεχόμενα να τροποποιήσουν το ωράριο λειτουργίας τους μέσα στο χειμώνα, προκειμένου να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα κάτι που μπορεί να επιφέρει και μείωση του προσωπικού.

«Υπό αυτές τις συνθήκες ο χειμώνας θα είναι για όλους αρκετά δύσκολος δεδομένου ότι και ο κόσμος θα περιορίσει τις εξόδους του αφού το κόστος διαβίωσης μιας οικογένειας έχει αυξηθεί τόσο που τους αναγκάζει να περιορίσουν τα έξοδα τους και να περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More