Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος: Πονοκέφαλος για τις αρχές οι αυξημένες ροές μεταναστών

Συνεχίζονται οι καθημερινές αφίξεις μεταναστών στη Σάμο με τον αριθμό των διαμενόντων στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή να αυξάνει δραματικά μέρα τη μέρα ξεπερνώντας τους 4.300.

Το πρωί της Κυριακής νέα επιχείρηση του Λιμενικού ανοικτά της Σάμου, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό 40 αλλοδαπών στην πλειοψηφία τους Παλαιστινιακής και Συριακής καταγωγής. Τα στελέχη του λιμενικού τους περισυνέλεξαν με ασφάλεια και τους μετέφεραν στο λιμάνι Μαλαγαρίου από όπου τους παρέλαβαν αστυνομικοί προκειμένου να τους μεταφέρουν στη ΚΕΔ του νησιού.
Να σημειώσουμε ότι τρεις εξ αυτών μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο καθώς ένας άνδρας είχε υποστεί κάταγμα στο πόδι ενώ ακόμη ένας όπως και μία γυναίκα είχαν υποθερμία.

Το βράδυ του Σαββάτου η Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε ότι 30χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος Φ/Γ πλοίου σημαίας Παλάου, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Σάμου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Ακτοφυλακής,ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή δεν κατέστη δυνατή η μετεπιβίβασή του, με αποτέλεσμα να απογειωθεί ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στον Κρατικό Αερολιμένα Σάμου. Στη συνέχεια, παρελήφθη χωρίς τις αισθήσεις του από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More