Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος : Πρώτη η ΝΔ στο Νομό – επανεκλέγεται βουλευτής για δεύτερη φορά ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης

Το ποσοστό της διατήρησε η Νέα Δημοκρατία στο νομό της Σάμου σε σχέση με τις εκλογές του Μαϊου και αναδείχθηκε πρώτη δύναμη. Συγκεκριμένα στα 114 εκλογικά τμήματα η Νέα Δημοκρατία έλαβε ποσοστό 36,05% και 8.187 ψήφους κερδίζοντας την μοναδική έδρα με βουλευτή για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία τον καθηγητή καρδιολογίας Χριστόδουλο Στεφανάδη.

Δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος με ποσοστό 17,96% και 4.079 ψήφους. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με 14,88% και 3.379 ψήφους, το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής με 9,93% και 2.256 ψήφους. Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 5,18% και 1.176 ψήφους, οι Σπαρτιάτες με 3,85% με 874 ψήφους, η Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου 3,35/% και 760 ψήφους, το Μερα25 Συμμαχία για τη ρήξη 2,44% και 554 ψήφους, το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα Νίκη 2,17% και 493 ψήφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά πέρνα δεύτερη δύναμη του ΚΚΕ συνολικότερα στο νομό, ενώ στην Ικαρία παραμένει πρώτη δύναμη με δεύτερη τη Νέα Δημοκρατία. Αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών ο Βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης δήλωσε: “Ο ελληνικός λαός αποφάσισε.Ο λαός του Νομού μας αποφάσισε. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κατήγαγε μεγάλη νίκη! Ο κυρίαρχος λαός, αναγνωρίζοντας το έργο της προηγούμενης τετραετίας της ΝΔ, έδωσε ισχυρή εντολή για μια επόμενη τετραετία στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προσωπικά θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους συμπολίτες μου, της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, που για μια ακόμη φορά με τίμησαν με την ψήφο τους. Θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω, ότι αμετακίνητη απόφαση μου είναι η προώθηση και επίλυση όλων των ζωτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν διαχρονικά τα νησιά μας. Ισχυρό στοιχείο των ενεργειών μου, είναι το γεγονός ότι η πολιτική για μένα δεν είναι αυτοσκοπός ή μέσω προβολής και καταξίωσης. Αυτό μου δίνει τους βαθμούς ελευθερίας που απαιτούνται για την εκπλήρωση του δύσκολου έργου μου. «Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου» (Τζον Κένεντι)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More