Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος: “Τα παιδιά ανέλαβαν δράση” με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των παιδιών

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ανατολικής Σάμου δράση με τίτλο “Τα παιδιά αναλαμβάνουν δράση”.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν συνέντευξη στο δήμαρχο ανατολικής Σάμου και τους αντιδημάρχους, εξέφρασαν νέες ιδέες αλλά και προβληματισμούς διατυπώνοντας τις απόψεις τους συγκροτημένα και με ειλικρίνεια.

Οι ερωτήσεις τους αφορούσαν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την παιδεία,την πράσινη ανάπτυξη, τις νέες τεχνολογίες, τα τοπικά προβλήματα και τη δημιουργία της “έξυπνης πόλης”.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος πρότεινε να συσταθεί ένα δημοτικό συμβούλιο νεολαίας και ορίστηκε το επόμενο ραντεβού τους με τη δημοτική αρχή με συγκεκριμένη ατζέντα προκειμένου να συνεχιστεί δημιουργικά αυτή η αμφίδρομη λειτουργία.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε για το πρόγραμμα “Πόλεις φιλικές προς τα παιδιά” σε συνεργασία με τη διεύθυνση κοινωνικής πρόνοιας και του κέντρου κοινότητας στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας με τη unicef.

Οι μαθητές που έλαβαν μέρος ήταν από το 1ο πειραματικό Γυμνάσιο Σάμου, το 2ο Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο Πυθαγορείου το Ειδικό Σχολείο Σάμου, το Μουσικό σχολείο, το Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More