Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος: Την υποστελέχωση των δομών της υγείας στηλιτεύουν επτά Σύλλογοι Γυναικών

Με κοινή ανακοίνωση τους επτά γυναικείοι σύλλογοι του Νομού στηλιτεύουν την υποστελέχωση των δομών υγείας επισημαίνοντας τις ελλείψεις σε προσωπικό και την επισφάλεια που προκύπτει για τους νησιώτες. Κυρίως η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια με μία γιατρό αποσπασμένη από το ΚΕΦΙΑΠ από το 2012, είναι εκείνο που γεμίζει αγωνία τις γυναίκες του νησιού και για το λόγο αυτό καταγγέλλουν «την πολιτική της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, της συνεχούς υποβάθμισης και της ιδιωτικοποίησης την υγεία μας».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά στις ελλείψεις σε όλες τις ειδικότητες γιατρών στο Νοσοκομείο της Σάμου, όσο και της Ικαρίας, όπως και στα Κέντρα Υγείας, συνολικά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας των δύο νησιών αλλά και στα μικρότερα νησιά, όπως στους Φούρνους και στη Θύμαινα.

Κάνουν λόγο για λύσεις «μπαλώματα» στις οποίες καταφεύγει η κυβέρνηση μετακινώντας τους γιατρούς από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και από νησί σε νησί, πράγμα που δεν δίνει καμία ουσιαστική λύση και διαιωνίζει την κατάσταση και την επικινδυνότητα για την υγεία του λαού, όπως τονίζουν.

Για τους λόγους αυτούς οι γυναίκες των νησιών του Ν. Σάμου απαιτούν: Πρόσληψη μονίμων παιδιάτρων. Προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία του νομού με επείγουσες διαδικασίες. Να γίνουν προσλήψεις σε νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό. Ενίσχυση και χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας – Προμήθεια ιατρό –τεχνολογικού εξοπλισμού ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των πολιτών. Να προμηθευτεί τώρα το νοσοκομείο μαγνητικό τομογράφο. Το Κ. Υ. Σάμου να στελεχωθεί και να λειτουργεί επί 24ώρου. Να διορισθούν μόνιμοι γιατροί με ειδικότητα γενικής ιατρικής σε όλα τα αγροτικά ιατρεία. Να δημιουργηθεί φαρμακείο ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακα υψηλού κόστους με ειδικευμένο προσωπικό για την άμεση εξυπηρέτηση πολιτών με σοβαρές παθήσεις. Να στελεχωθεί το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ., Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Σάμου, καθώς και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας στη Σάμο. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More