Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος: Το φεστιβάλ Ηραία Πυθαγόρεια θα φιλοξενηθεί στην μικρή οθόνη

Τανία με θέμα το Φεστιβάλ Ηραία- Πυθαγόρεια θα γυριστεί από Σουηδική εταιρία παραγωγής. Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, Σωτήρη Μαργιωρή, το 2023 δίνει μία πρώτη εικόνα αισιοδοξίας μετά την κατήφεια των τελευταίων ημερών αλλά και τη διεθνή απήχηση του φεστιβάλ αφού σουηδική εταιρία παραγωγής, επικοινώνησε με το Κέντρο Ελληνικού Κινηματογράφου και ενδιαφέρεται για το γύρισμα ταινίας με θέμα τα Ηραία – Πυθαγόρεια στη Σάμο.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2024. Να υπενθυμίσουμε ότι το 2022 το φεστιβάλ Ηραία -Πυθαγόρεια έκανε το δικό του ταξίδι στο χρόνο. Κορυφαίοι επιστήμονες όπως ο Στυλιανός Αντωναράκης ο Νεκτάριος Ταβερναράκης, ο Νίκος Τσεσμελής, ο Χρήστος Γιαπιντζάκης, η Αναστασία Γιωργάκη, αλλά και καταξιωμένοι καλλιτέχνες έδωσαν το παρόν στην πρόσκλησή των διοργανωτών.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι ξεναγήσεις για ντόπιους, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, η πρόταση για την Πυθαγόρεια Διατροφή είχε θετικότατη επίδραση στο ευρύτερο κοινό και εκτός Σάμου, ενώ τέλος τιμήθηκαν τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή με το αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση του Γιώργου Σεφέρη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More