Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος διοικητής του 10ου συντάγματος πεζικού, Συνταγματάρχης Μαυρουδής Θεοδωρίδης

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του διοικητή του 10ου Συντάγματος Πεζικού από τον Συνταγματάρχη (ΠΖ) Αδάμ Σαρρή στον Συνταγματάρχη (ΠΖ) Μαυρουδή Θεοδωρίδη πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο στρατόπεδο «Ιλάρχου Κλεισάρη», παρουσία του Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Αθανάσιου Γαρίνη.

Την τελετή παρακολούθησαν ο τέως υπουργός και βουλευτής Κώστας Καραμανλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τάτσιος, ο Αντιδήμαρχος Σερρών Νάσος Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι Αρχών και φορέων ενώ τη Δοξολογία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καϊμακάμης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου.

Ο Συνταγματάρχης Αδάμ Σαρρής συγκινημένος τόνισε πως αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια που, όπως υπογράμμισε, είχε την τύχη να διοικήσει το 10ο Σύνταγμα Πεζικού, το μεγαλύτερο χερσαίο συγκρότημα στον ευαίσθητο ιστορικό και νευραλγικό χώρο της πατρίδας.

«Προσπάθησα να διοικήσω με δικαιοσύνη, αμεροληψία, με ανθρωποκεντρική διοίκηση, με υψηλό δείκτη ενσυναίσθησης, πάντοτε με γνώμονα την εκτέλεση της αποστολής και την επαύξηση της αποτρεπτικής ισχύος και μαχητικής ικανότητας του συντάγματος» είπε ο κ. Σαρρής ο οποίος  συνεχάρη τα στελέχη του συντάγματος για το υψηλό φρόνημα που, όπως είπε, τους διακατέχει, αλλά και την προσφορά τους, ευχαρίστησε την οικογένεια του, τους μητροπολίτες, τους βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, τους Δημάρχους και όλους τους φορείς και Σερραίους πολίτες. Ο κ. Σαρρής  ευχήθηκε καλή επιτυχία στον φίλο του και συντοπίτη νέο διοικητή Συνταγματάρχη, Μαυρουδή Θεοδωρίδη, λέγοντας πως πρόκειται για έναν καταξιωμένο αξιωματικό και άριστο επαγγελματία.

«Ευχαριστώ Το Θεό που με αξίωσε να τύχω τέτοιας μεγάλης τιμής. Υποκλίνομαι ευλαβικά στις πολεμικές σημαίες του συντάγματος και των μονάδων του και αποτίω φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους πεσόντες ήρωες και αθάνατους νεκρούς της πατρίδας που θυσιάστηκαν στα πεδία των μαχών. Έχοντας πλήρης συναίσθηση των ευθυνών και υποχρεώσεων που σήμερα επωμίζομαι δηλώνω, ότι θα τηρήσω πιστά τους στρατιωτικούς κανονισμούς και νόμους και θα απαιτήσω την τήρηση τους από όλους, χωρίς καμία εξαίρεση. Σας καλώ να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο, προθυμία και εργατικότητα το σημαντικό και αξιέπαινο έργο που επιτελείτε, το οποίο σέβομαι και τιμώ και για το οποίο πρέπει να είστε υπερήφανοι. Υπόσχομαι, ότι θα διοικήσω με γνώμονα τη δικαιοσύνη και το παράδειγμα. Με επίκεντρο τον άνθρωπο θα είμαι δίπλα σας, αρωγός και συμπαραστάτης στην εκτέλεση του έργου σας. Διαρκής μας στόχος θα είναι η επαύξηση της ικανότητας μας για μάχη η οποία θα επιτευχθεί με εστιασμένη εκπαίδευση και συντήρηση των οπλικών συστημάτων, μέσων και υλικών σε ένα περιβάλλον που θα προέχει η ασφάλεια και το υψηλό ηθικό του προσωπικού. Στην προσπάθεια μας έχουμε στο πλευρό μας την εκκλησία, τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους της περιοχής με τους οποίους θα συνεχιστεί η άριστη συνεργασία μας. Με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας είμαι σίγουρος, ότι θα πετύχουμε και θα ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο, προκειμένου το Σύνταγμα να συνεχίσει να αποτελεί πυλώνα ασφαλείας και εμπιστοσύνης στην περιοχή», είπε στην ομιλία του ο νέος Διοικητής Συνταγματάρχης (ΠΖ) Μαυρουδής Θεοδωρίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον απερχόμενο διοικητή και φίλο, όπως τόνισε, Συνταγματάρχη Αδάμ Σαρρή για το έργο που έχει επιτελέσει στο Σύνταγμα και του ευχήθηκε προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.   

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More