Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Αποχωρήσεις από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ “βλέπει” ο Γιάννης Στεργίου

Την εκτίμηση πως μέχρι σήμερα το μεσημέρι (30/11)  θα υπάρξει «κύμα» από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε τοπικό επίπεδο που θα ξεπερνά τα 30 μέλη , έκανε πριν από λίγο στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόσφατα αποχωρήσας από τη θέση του αναπληρωτή συντονιστή της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Σερρών, Γιάννης Στεργίου, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια δημιουργίας ενός νέου κομματικού σχηματισμού στο χώρο της Αριστεράς.

Αποχώρησε και ο Συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ

Χθες το βράδυ  με κοινή δήλωσή τους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Συντονιστής της Ν.Ε Μιχάλης Καρτερός και ο Αναπληρωτής Συντονιστής Γιάννης Στεργίου.

Στην επιστολή αποχώρησης τονίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είναι πλέον το κοινό τους σπίτι «Δεν αποτελεί πλέον ευρύχωρο πολιτικό χώρο σύνθεσης διαφορετικών απόψεων και παραδόσεων της Αριστεράς.Δεν μας εκφράζει σήμερα ιδεολογικά και πολιτικά. Δεν αναγνωρίζουμε σε αυτό ούτε τις αναφορές μας ούτε τις μνήμες μας ούτε τις παραδόσεις μας. Αδυνατούμε πια να διακρίνουμε σε αυτό, τις συλλογικές μας θέσεις, τις αρχές και την ιστορία μας  τις αξίες, τις ιδέες, το ήθος και το ύφος της αριστεράς. Αδυνατούμε και αυτό είναι βαθιά ανθρώπινο, να ανεχτούμε και να νομιμοποιήσουμε το νεοαυριανισμό της ηγεσίας του, τη σκόπιμη καλλιέργεια τοξικού λόγου, την δαιμονοποίηση κάθε κριτικής άποψης, τις θεωρίες συνωμοσίας, περί «υπονομευτών» «5ης φάλαγγας» «εσωτερικού εχθρού» τονίζεται με νόημα στην επιστολή.

Παράλληλα υποστηρίζουν ότι ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον γνωρίζαμε, έχει ήδη κλείσει εξαπολύοντας βολές κατά της ηγετικής ομάδας «Στη δική μας οπτική η σημερινή ηγετική ομάδα τον οδηγεί στη μετάλλαξη σε έναν απολίτικο σχηματισμό, άσχετο με την ταυτότητα, τη φυσιογνωμία, τις αξίες, τις ιδέες και τις πολιτικές προτάσεις ενός κόμματος της Ριζοσπαστικής Ανανεωτικής Αριστεράς. Αυτό δεν μπορεί και δεν επιθυμούμε  να γίνει στο όνομά μας».

«Το δικό μας τέλος σηματοδοτεί και μια νέα αρχή»

Στην κοινή επιστολή αποχώρησης τονίζεται η παραπάνω φράση εξηγώντας «Γιατί σήμερα, στην «εποχή των τεράτων» είναι επιτακτική η ανάγκη και η δυνατότητα αποτελεσματικής παρουσίας και προσφοράς της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς.  Γιατί μια τέτοια συνθήκη είναι αναγκαία αλλά και δοκιμασμένη ώστε να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε την κυριαρχία της Δεξιάς, την απειλή της ακροδεξιάς, τις ανισότητες που θεριεύουν, τις διακρίσεις που παγιώνονται»

Τέλος ζητούν από αρμόδια όργανα να τους διαγράψουν από τα Μητρώα του κόμματος επισημαίνοντας «Η παρουσία μας και η συμμετοχή μας στα μητρώα της  Αριστεράς όμως, είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Και αυτό αποτελεί για εμάς επιλογή ζωής».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More