Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: «Ασφαλή σχολεία, ασφαλείς μαθητές και εκπαιδευτικοί» ζήτησαν δάσκαλοι και γονείς

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Σερρών πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 11χρονου μαθητή σε σχολείο της πόλης.

Με κεντρικό μήνυμα: «Ασφαλής σχολεία, ασφαλείς μαθητές και εκπαιδευτικοί» γονείς και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι έξω από το Δημαρχιακό μέγαρο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών «Εμμ.Παπάς».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Πασχάλης Στεφάνου, μαζί με μέλη του Δ.Σ. και την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Σερρών, Ελευθερία Πάνου, παρέδωσαν στο δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη, ψήφισμα για το τραγικό γεγονός κι ένα υπόμνημα με 16 σημεία για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

«Με απόφαση του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Σερρών και με την ΕΛΜΕ Σερρών να κάνει κάλεσμα, πραγματοποιούμε μια παράσταση διαμαρτυρίας για να διατρανώσουμε ότι θέλουμε ασφαλή σχολεία για να έχουμε ασφαλείς μαθητές και εκπαιδευτικούς μετά το θλιβερό αυτό δυστύχημα που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Στηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή του σχολείου μας που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε δεινή ψυχολογική θέση από το τραγικό περιστατικό που βίωσαν», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νομού Σερρών, Πασχάλης Στεφάνου, κατά την παράδοση στον Δήμαρχο Σερρών της ανακοίνωσης του συλλόγου υπογραμμίζοντας ότι κάποιοι, ανάμεσα τους και ο Δήμαρχος βιάστηκαν να καταλογίσουν ευθύνες στο διευθυντή. «Θα αποδοθούν ευθύνες αλλά από τη δικαιοσύνη. Είδα με ικανοποίηση τη χθεσινή σας ανακοίνωση αφού δικαιολογημένα εκείνες τις πρώτες ώρες όλοι βρίσκονταν σε ψυχολογική σύγχυση», είπε ο κ. Στεφάνου.

Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη τραγωδία, που συγκλόνισε και βύθισε στο πένθος όλο τον Δήμο Σερρών. Μαζί με τη βαθιά οδύνη που αισθανόμαστε για την απώλεια του Βασίλη, είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να υπάρξει ποτέ ξανά ένα τέτοιο συμβάν. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το πετύχουμε μαζί γιατί σε όλες τις προσπάθειες για τα σχολεία και τα παιδιά μας ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε μαζί», είπε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης υπογραμμίζοντας δεν είναι δική του και του Συλλόγου εκπαιδευτικών δουλειά η απόδοση ευθυνών.

«Είναι λάθος να γίνεται «μπαλάκι» ευθυνών ένα τέτοιο τραγικό συμβάν και δεν έπρεπε να ξεκινήσει από κανέναν. Πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας και την κάνουμε. Από την πλευρά μας έχω ξεκινήσει μία σειρά διαδικασιών με τη διενέργεια ΕΔΕ, για να εντοπίσουμε αν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις από τον Δήμο και είμαι αποφασισμένος να αποδοθούν ευθύνες όπου και να υπάρχουν. Αυτό είναι κάτι που οφείλουμε όλοι να το κάνουμε. Η ασφάλεια των παιδιών μας περνάει μέσα από τη θωράκιση των υποδομών και των διαδικασιών. Θέλουμε τη συνεργασία και τις προτάσεις σας για τη βελτίωση των υποδομών. Και φυσικά απαιτείται η στήριξη της πολιτείας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ανέλαβε τις αρμοδιότητες συντήρησης και λειτουργίας των σχολείων με ελάχιστους πόρους και περιορισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Κάνουμε υπερπροσπάθεια καλύπτοντας με ίδιους πόρους τις ανάγκες των σχολείων, που δυστυχώς πολλά στεγάζονται σε παλιά κτήρια, με πολλές ελλείψεις και προβλήματα. Κατανοούμε την αγωνία, τη συναισθηματική σας φόρτιση και προσπάθειες που καταβάλλετε καθημερινά για τα παιδιά και τα σχολεία μας. Προσωπικά γνωρίζω τον αγώνα που κάνετε, την αγάπη και το πάθος που βάζετε και οι Διευθυντές και οι δάσκαλοι. Δεν είμαστε απέναντι, είμαστε μαζί. Η τραγωδία αυτή δεν πρέπει να μας χωρίσει αλλά να μας ενώσει σε έναν κοινό στόχο για να βελτιωθούμε όλοι, να γίνουν τα σχολεία μας καλύτερα και ασφαλέστερα», σημείωσε ο κ. Χρυσάφης.

 

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More