Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Γέμισαν από «ανθρωπιά» τον πάγκο της Αλληλεγγύης

Η νέα κοινωνική δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Ο Πάγκος της Αλληλεγγύης», που υλοποιείται σε συνεργασία με τους παραγωγούς και τους πωλητές των λαϊκών αγορών, και αφορά στη συλλογή τροφίμων και ειδών λαϊκής για τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών, μετά τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε σήμερα το ταξίδι του και στις Σέρρες.

Τον πάγκο της Αλληλεγγύης, που θα βρίσκεται κάθε Τρίτη στη λαϊκή αγορά των Σερρών, επισκέφθηκαν σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης ενώ από νωρίς οι Σερραίοι τον γέμισαν με προϊόντα δείχνοντας την ανθρωπιά τους.

«Είναι μια πρωτοβουλία που πραγματικά μας κάνει υπερήφανους, από ανθρώπους οι οποίοι είναι μέσα στις λαϊκές αγορές, είναι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τους συνανθρώπους μας. Εμείς αγκαλιάσαμε αυτήν την πρωτοβουλία γιατί αυτοί είναι οι δικοί μας άνθρωποι, που με αντίξοες συνθήκες προσφέρουν αυτά τα προϊόντα εδώ στη λαϊκή αγορά» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος που υπογράμμισε ότι ο πάγκος της αλληλεγγύης θα βρεθεί σύντομα και στις υπόλοιπες λαϊκές του Νομού Σερρών.

«Αγάπη και αλληλεγγύη δείχνουν πάντοτε οι Σερραίοι και είμαι περήφανος πραγματικά που εκπροσωπώ έναν τέτοιο κόσμο που απλώνει και δίνει αγάπη σε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη» είπε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης που συνεχάρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Ομοσπονδία Λαϊκών αγορών για την πρωτοβουλία, την οποία, όπως είπε, στηρίζει και ο Δήμος Σερρών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών, Παραγωγών, Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης Άγγελος Δερετζής είπε ότι ο «πάγκος της Αλληλεγύης» είναι μια κοινή δράση της ομοσπονδίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και των τοπικών σωματείων που θα επεκταθεί σε όλες τις Λαϊκές της Κεντρικής Μακεδονίας με τη λαϊκή της πόλης των Σερρών να αποτελεί τον πρώτο σταθμό μετά τη Θεσσαλονίκη.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος για τις λαϊκές αγορές Γιώργος Ταϊρης είπε ότι ο πάγκος της Αλληλεγγύης θα βρίσκεται κάθε Τρίτη στη Λαϊκή αγορά ενώ τα προϊόντα που θα συγκεντρώνονται θα μεταφέρονται κάθε μεσημέρι Τρίτης με αυτοκίνητα και υπαλλήλους του Δήμου Σερρών σε διάφορες δομές, κοινωνική κουζίνα, συσσίτιο και όπου αλλού χρειάζεται.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More