Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Επαναλειτουργία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του 11ου δημοτικού σχολείου Σερρών ήταν οι πρώτοι επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Σερρών που επαναλειτουργεί και καθημερινά περιμένει μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τον φυσικό κόσμο των Σερρών. Οι μικροί μαθητές μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη χλωρίδα και πανίδα του νομού Σερρών, αλλά και να ενημερωθούν για τα πτηνά και ζώα που βρίσκονται υπό εξαφάνιση, όπως επίσης για τη γεωλογία, τα πετρώματα και τα απολιθώματα της περιοχής.

Όλα αυτά, βρίσκονται μέσα σε γυάλινες προθήκες, προκειμένου οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι να εξοικειωθούν και να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε θέματα περιβάλλοντος.

Ο πανέμορφος χώρος άνοιξε και πάλι τις πύλες του. Είχε προηγηθεί η συνταξιοδότηση του μουσειολόγου, ο οποίος μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ξεναγούσε τους επισκέπτες και το μουσείο, μέχρι τον Νοέμβριο, λειτουργούσε περιστασιακά.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ιδρύθηκε το 1996, στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Πολιτιστικής προσφοράς του δήμου Σερρών. Το Μουσείο στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο κτήριο, ιδιοκτησίας του Κυνηγετικού Συλλόγου Σερρών και βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Σερρών – Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More