Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο αγιασμός των υδάτων

Με κάθε λαμπρότητα, ηλιοφάνεια και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στην πόλη των Σερρών.

Προηγήθηκε θεία λειτουργία και ο μεγάλος αγιασμός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγου, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε την τελετή της κατάδυσης του Σταυρού και τον Αγιασμό των υδάτων στην τεχνική λίμνη της κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων .

Έντεκα τολμηροί κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά της λίμνης, προκειμένου να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, με τον Μητροπολίτη να τους συγχαίρει όλους για το θάρρος τους.

Για το μήνυμα της σημερινής ημέρας μίλησε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγος;  «Ο λαός μας ονομάζει αυτήν την εορτή «Φώτα» και πράγματι είναι το φώς το οποίο έλαμψε στον κόσμο, στο πρόσωπο του Κυρίου μας, Ιησού Χριστού. Επειδή πάντοτε το ζητούμενο στη ζωή μας είναι το φως, το οποίο καθοδηγεί, προφυλάσσει, θερμαίνει τις ψυχές μας, αυτό το φως να ζητήσουμε για να γίνουν και τα έργα μας και η ζωή μας φως και αυτό το φως να το μεταδώσουμε και σε όλη την κοινωνία μας.  Έχει γραφεί κάτι πολύ ωραίο και πολύ διδακτικό «δεν είναι σωστό, ούτε προσφέρει κάτι, κανείς να καταριέται το σκοτάδι που επικρατεί στη ζωή των ανθρώπων όταν μπορεί να ανάψει ένα κερί, ένα φωτεινό κερί, το κερί της πίστεως και της αγάπης. Αυτό είναι τα μήνυμα της σημερινής ημέρας των Φώτων, με το Φως της Πίστεως στον Χριστό να προχωρήσουμε μπροστά, ενωμένοι, μονιασμένοι, αγαπημένοι. Αυτό θέλει Ο Θεός, αυτό ζητούν οι ημέρες μας. Χρόνια Πολλά».

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More