Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η 110η επέτειος απελευθέρωσης της πόλης (βίντεο)

Με λαμπρότητα η πόλη των Σερρών τίμησε την 110η επέτειο της Απελευθέρωσης της από τους Βουλγάρους το 1913 .

Το πρωί τελέσθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην οποία προεξείχε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος παρουσία του ιερού κλήρου της πόλης, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και των αρχών του τόπου.

Στη συνέχεια. στον ανδριάντα του ήρωα Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Μαθητές και μαθήτριες, μέλη πολιτιστικών συλλόγων και τμήματα στρατού πραγματοποίησαν παρέλαση στον πεζόδρομο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» αποσπώντας το χειροκρότημα των Σερραίων.

Ξεχωριστό κομμάτι στις πρωινές εορταστικές εκδηλώσεις ήταν η εντυπωσιακή επίδειξη με εκτέλεση ασκήσεων ακριβείας που πραγματοποίησε στην πλατεία Ελευθερίας η  «Διμοιρία Επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας» η οποία βρέθηκε στις Σέρρες έπειτα από πρόσκληση που της έγινε από το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών. Η «Διμοιρία Επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας» δημιουργήθηκε το 2004 στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας και είναι εμπνευσμένη από την αντίστοιχη «Διμοιρία της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής» τόσο ως προς την εμφάνιση, λόγω της ομοιότητας των στολών και του οπλισμού όσο και ως προς τις εκτελούμενες ασκήσεις ενόπλου.

Με μια μεγάλη συναυλία του σπουδαίου Σταύρου Ξαρχάκου στο πάρκο Ηρώων θα κορυφωθούν το βράδυ στις Σέρρες οι εκδηλώσεις εορτασμού για την 110η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης.

Λίγη ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης θα απονείμει στον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας και το Δίπλωμα Τιμής για την εν γένει προσφορά του στην πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More