Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός των Θεοφανείων

Με λαμπρότητα,  μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια και έγινε ο καθαγιασμός των Υδάτων σε όλη την Π.Ε Σερρών. Στην πόλη των Σερρών ανήμερα της μεγάλης εορτής εψάλη , χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ Θεολόγου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία του Ιερού κλήρου, των τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών .

Αμέσως μετά  στις 11.30 το πρωί  στη λίμνη της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων Σερρών τελέσθηκε ο καθαγιασμός των Υδάτων όπου αρκετοί νέοι αψηφώντας το κρύο βούτηξαν στα νερά της λίμνης για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

 Ο Χριστόδουλος  Καραβατσόγλου , ήταν ο βουτηχτής που έπιασε το Τίμιο Σταυρό και έλαβε ένα συμβολικό δώρο  τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου και λίγο αργότερα δήλωσε πως είναι η τέταρτη φορά που βουτά την ημέρα των Θεοφανείων και η πρώτη που πιάνει το Τίμιο Σταυρό, γεγονός που θεωρεί μεγάλη ευλογία.

Τις ευχές του με αφορμή την σπουδαία εορτή της Ορθοδοξίας έστειλε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος: “Όλοι έχουν ανάγκη  τον Φωτισμό, στην πόλη στην πατρίδα και στον κόσμο και ειρήνη και Φωτισμό και να μας κατευθύνει ο Θεός πάντοτε σε έργα ευλογημένα και Άγια. Χρόνια πολλά σε όλους»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More