Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Μια μαγική μουσική βραδιά στο κωπηλατοδρόμιο Πεθελινού

Μία ξεχωριστή μουσική βραδιά, είχαν την τύχη να απολαύσουν οι φίλοι της μουσικής που βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο κωπηλατοδρόμιο της λίμνης του Πεθελινού στις Σέρρες.

Τη φωτισμένη λίμνη Πεθελινού πλημμύρησαν ήχοι από έργα κλασσικής και έντεχνης μουσικής με ελληνικά τραγούδια.

 

Στην πλωτή εξέδρα, στο κωπηλατοδρόμιο της λίμνης του Πεθελινού, μέσα σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα, καταξιωμένοι καλλιτέχνες χάρισαν μοναδικές μουσικές στιγμές στο κοινό.

 

Τη ξεχωριστή μουσική βραδιά διοργάνωσαν ο Ναυταθλητικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεθελινού ”ΚΕΡΚΙΝΙΤΙΣ” η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Εμμανουήλ Παππά και η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Ο πρόεδρος και «ψυχή» του Ναυταθλητικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεθελινού «ΚΕΡΚΙΝΙΤΙΣ» Θεοδόσης Κρέτσης με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννη Βράμπα

«Ήταν μια όμορφη ρομαντική βραδιά, που την απόλαυσε ο κόσμος. Πολιτισμός και αθλητικός μαζί με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Από τότε που ασχολούμαστε με τη λίμνη προσπαθούμε να την διατηρούμε καθαρή, να μην ρυπαίνεται γιατί στο παρελθόν είχε προβλήματα. Από τότε που δημιουργήθηκε ο όμιλος μας, άλλαξε η μορφή της» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Θεοδόσης Κρέτσης, ο πρόεδρος και «ψυχή» του  Ναυταθλητικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεθελινού «ΚΕΡΚΙΝΙΤΙΣ». Ο κ. Κρέτσης μαζί με τον νυν πρόεδρο της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννη Βράμπα είχαν ιδρύσει το 2007 το σύλλογο που κάθε χρόνο αναπτύσσεται όλο και περισσότερο, με αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις και τη συμμετοχή πολλών παιδιών σε αγώνες και προπονήσεις.

«Είναι ένας πολύ σημαντικός σύλλογος για την ομοσπονδία και την κωπηλασία όπως και το κωπηλατοδρόμιο και θα πρέπει οι Σερραίοι να το αγκαλιάσουν και τα παιδιά να πιστέψουν ότι μέσα από την κωπηλασία μπορεί να φτάσουν πολύ ψηλά γιατί είναι ένα άθλημα που ταιριάζει στον Έλληνα. Μετά την ίδρυση του συλλόγου δίνεται η ευκαιρία σε κάθε Σερραιόπουλο να κάνει κωπηλασία» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Βράμπας.

Το σύλλογο στηρίζει με τον καλύτερο τρόπο και την πραγματοποίηση πολλών έργων ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά Σερρών με τον Δήμαρχο Δημήτρη Νότα να υπογραμμίζει στην ΕΡΤ Σερρών: «Το κωπηλατοδρόμιο του Δήμου Εμμανουήλ Παππά είναι το συγκριτικό του πλεονέκτημα. Εκτός από ένας χώρος αθλητισμού εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια και σε ένα χώρο πολιτισμού».

Όσοι βρέθηκαν στο κωπηλατοδρόμιο της λίμνης του Πεθελινού είχαν την ευκαιρία, πριν την έναρξης της μουσικής βραδιάς, να παρακολουθήσουν και την προπόνηση των αθλητών και αθλητριών του Κερκινίτη, ενός συλλόγου που από το 2008 δίνει τη δυνατότητα σε πολλά παιδιά από το Νομό Σερρών να ασχοληθούν με την κωπηλασία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More