Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Σπάνια ντοκουμέντα για τη Μικρασιατική Εκστρατεία από τον Β. Τζανακάρη σε έκθεση στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Μοναδική ευκαιρία να δούνε από κοντά το σπάνιο και αδημοσίευτο αρχείο του ιστορικού, συγγραφέα και δημοσιογράφου Βασίλη Τζανακάρη θα έχουν όσοι επισκεφθούν το Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Σερρών  έως τις 30 Δεκεμβρίου 2022.Η έκθεση του Βασίλη Τζανακάρη με ντοκουμέντα της Μικρασιατικής Εκστρατείας και του Ιστορικού Περίγυρου, την εικαστική επιμέλεια της οποίας έχει ο Βασίλης Βαφειάδης, φιλοξενείται στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Σερρών που με αυτό τον τρόπο  συμμετέχει στην επέτειο των εκατό χρόνων από τα ιστορικά γεγονότα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εγκαινιάζουμε μια έκθεση από ένα μοναδικό υλικό που υπάρχει από τον συμπολίτη μας, Βασίλη Τζανακάρη. Ένα υλικό που αναφέρεται στη μεγάλη περιπέτεια του Ελληνισμού 100 χρόνια πριν. Τα γεγονότα αποτυπώνονται σε αυτήν την έκθεση που είναι ένα κομμάτι της συλλογής του Βασίλη Τζανακάρη» είπε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων της έκθεσης προσκαλώντας όλους τους Σερραίους να την επισκεφθούν.

«Το υλικό που εκθέτουμε είναι σπάνιο γιατί δεν είναι μόνο φωτογραφικό υλικό, είναι και οι εφημερίδες εκείνης της εποχής που σήμερα είναι δυσεύρετες. Υπάρχουν μόνο στην Εθνική Βιβλιοθήκη ή στο Μουσείο Μπενάκη» είπε ο Βασίλης Τζανακάρης υπογραμμίζοντας ότι στην έκθεση υπάρχει και φωτογραφικό υλικό από έναν Σερραίο φωτογράφο-ζωγράφο ο οποίος είχε υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία εκείνη την εποχή, το Σεραφείμ Β Σεραφείμ. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Ανδρέου τόνισε ότι η ιστορική μνήμη είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να έχει ένας λαός κι ένας πολιτισμός γιατί χωρίς αυτήν δεν υφίστασαι. «Για αυτό το λόγο η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ αποφάσισε να φιλοξενηθεί στο φουαγιέ η έκθεση για να έχουν τα παιδιά, που θα έρχονται να δούνε την παιδική παράσταση, την ευκαιρία να περιηγηθούν και στην σημαντική αυτή έκθεση» υπογράμμισε ο κ. Ανδρέου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More