Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Σπιτάκι του Σπηλαίου Αλιστράτης στην “Ονειρούπολη” της Δράμας

Με ένα καλαίσθητο σπιτάκι συμμετέχει στην «Ονειρούπολη» της Δράμας το Σπήλαιο Αλιστράτης έως και τις 5 Ιανουαρίου σύμφωνα με τον  Επιστημονικό Διευθυντή του Σπηλαίου Νίκου Καρτάλη που μίλησε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών. «Είναι η τρίτη χρονιά που συμμετέχει το Σπήλαιο Αλιστράτης στην «Ονειρούπολη» προσφέροντας στους επισκέπτες υπηρεσίες ψηφιακού μετασχηματισμού αφού μπορούν να περιηγηθούν στο σπήλαιο είτε με την Εικονική Πραγματικότητα (VR)  είτε με την Επαυξημένη Πραγματικότητα (QR)», σημείωσε ο κ. Καρτάλης.

 Ο αριθμός των επισκεπτών τις προηγούμενες χρονιές ήταν εντυπωσιακός όπως και το ενδιαφέρον τους  για να γνωρίσουν το θαύμα της Φύσης στην Αλιστράτη με τον πλούσιο σταλαγμιτικό και σταλακτιτικό διάκοσμο  και την ποικιλομορφία των χρωματισμών , που το καθιστούν ένα από το ομορφότερα σπήλαια παγκοσμίως και το μοναδικό σε όλο τον κόσμο με ξεναγό σπηλαίου -ρομπότ , την γνωστή Περσεφόνη, ένα ρομπότ εξελιγμένης τεχνολογίας που ξεναγεί τους επισκέπτες από την είσοδο έως τα επόμενα 150 μέτρα σε τρεις γλώσσες και έχει τη δυνατότητα επιλογής πάνω των 30 γλωσσών καθώς και στα αρχαία Ελληνικά .

Το Σπήλαιο θα έχει ανοιχτές τις πόρτες του καθημερινά όλο το χειμώνα και την περίοδο των εορτών από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More