Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Τα μυστικά του μπάσκετ στους μικρούς αθλητές από προπονητές της Βαλένθια

Στο «μπασκετικό χάρτη» της Ευρώπης βρίσκεται πλέον η πόλη των Σερρών στην οποία φιλοξενείται μια από της μεγαλύτερες ακαδημίες μπάσκετ στον κόσμο, η ακαδημία της Βαλένθια.

Το «Valencia Basketball Skills Camp» ήρθε και στις Σέρρες με 14 προπονητές και με επικεφαλής δύο Ισπανούς συνεργάτες της παγκοσμίου φήμης ακαδημίας «L’Alqueria del Basket» να διδάσκουν τα μυστικά του αθλήματος σε 120 αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 10-16 ετών, από 15 καλαθοσφαιρικά σωματεία της Βόρειας Ελλάδας.

Ο Πρεσβευτής του αναπτυξιακού αυτού  προγράμματος της Βαλένθια στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, πρωταθλητής Ευρώπης το 2005, Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Τη σπουδαία ακαδημία έφερε στις Σέρρες η  SIRIS Basketball Academy με την υποστήριξη του Δήμου Σερρών.

«Ως Δήμος Σερρών είμαστε κοντά σε όλους τους συλλόγους και στις προσπάθειες που κάνουν για να προωθήσουν τον αθλητισμό, μια υγιή ενασχόληση για τα παιδιά. Θέλουμε να καταστήσουμε τις Σέρρες, αθλητικό τουριστικό προορισμό. Άλλωστε η πόλη μας έχει μια μεγάλη παράδοση σε πάρα πολλούς τομείς του αθλητισμού και ελπίζουμε να συνεχιστεί και στο μέλλον» ανάφερε η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα καλωσορίζοντας στην πόλη το «Valencia Basketball Skils Camp».

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμο Σερρών για τη συμμετοχή του στην αθλητική διοργάνωση, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος και ικανοποιημένος από τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης. «Δηλώνω εντυπωσιασμένος από την διοργάνωση στην πόλη των Σερρών και από τον τρόπο που «αγκαλιάστηκε» το Camp. Το επίπεδο των προπονητών είναι καταπληκτικό, κορυφαίο και είμαι ικανοποιημένος, καθώς οι γονείς μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους, γι’ αυτή τη διοργάνωση. Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Δήμο Σερρών, καθώς δεν γνώριζα ότι υπάρχουν τέτοιες οι εγκαταστάσεις και ζηλεύω πραγματικά που δεν υπάρχει κάτι ανάλογο και στην Αθήνα, δηλαδή ένας πολυχώρος για τα παιδιά μας. Χαίρομαι που εδώ στις Σέρρες, ο Δήμος είναι κοντά στο «Valencia Basketball Skills Camp», και τον ευχαριστούμε πολύ» είπε ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής που για πολλά χρόνια κατέθετε ταλέντο και ήθος στα παρκέ της Ευρώπης.

Ο Διευθυντής και προπονητής της Ακαδημίας της Βαλένθια  Χουάνχο Ρόχο δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στις Σέρρες, καθώς και για τη συνεργασία, με τους προπονητές, αθλητές και τις αθλήτριες, αλλά και με το Δήμο Σερρών, που υποστηρίζει την αθλητική διοργάνωση.  Η Υπεύθυνη του Ανθρωπίνου Δυναμικού και Επικοινωνίας των Σούπερ Μάρκετ του Ομίλου ΚΑΝΤΖΑ, Λιάνα Κάντζα, συνεχάρη όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση της διοργάνωσης, η οποία –όπως είπε-προάγει την ευμάρεια του τόπου των Σερρών.

Στην συνέντευξη τύπου παρόντες ήταν και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Καινοτομίας και Νέας Γενιάς Παναγιώτης Κεΐσογλου, ο Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. ΚΑΟΣ-ΣΙΡΙΣ Δρ. Θάνος Μηλούσης, ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, προπονητής και συντονιστής προγράμματος, Κλέαρχος Πανούσης  και προπονητές μπάσκετ από πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More