Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Το χρυσό μετάλλιο του Δήμου στην πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας Ε. Νίκα

Το χρυσό μετάλλιο του Δήμου Σερρών απένειμε η Δήμαρχος Σερραίων Βαρβάρα Μητλιάγκα στη Σερραία στην καταγωγή πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα υστέρα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε σε μία συγκινητική τελετή στο πλαίσιο επιστημονικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν το Συμβούλιο Επικρατείας, το διοικητικό εφετείο Θεσσαλονίκης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας με τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Σερρών , Παναγιώτη Καρίπογλου και Θεσσαλονίκης Δημήτρη Φινοκαλιώτη.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, μια θέση από τις πλέον σημαντικές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έδειξε το πόσο αγαπά τον τόπο της.

Δώρο ένα βιβλίο του Βασίλη Τζανακάρη από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο αν και η ίδια όπως είπε έχει όλα τα βιβλία του στη βιβλιοθήκη του σπιτιού της

«Αγαπώ πάρα πολύ την πόλη γιατί όπως είχε πει κάποιος σοφός «τα παιδικά μας χρόνια είναι ο παράδεισος μας». Για μένα πραγματικά όλα τα σχολικά χρόνια, που τα πέρασα εδώ στις Σέρρες, ήταν ωραία και είναι η χαρά μου να γυρνάω εδώ. Δεν έχω καμία κακή ανάμνηση. Ευτύχησα να ζήσω στις Σέρρες αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα δεν μπόρεσα να κάνω καριέρα εδώ, έμεινα στην Αθήνα γιατί το συμβούλιο της Επικρατείας βρίσκεται στην Αθήνα» είπε συγκινημένη η πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα που είχε την ευκαιρία να δει συμμαθήτριες της και φίλες της που ήρθαν να την δούνε μετά από χρόνια.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας με τα μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών

Το δώρο που συγκίνησε περισσότερο την κ. Νίκα ήταν από το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών και ήταν ένας πίνακας που φιλοτέχνησε ο Χριστόφορος Μελλίδης, που όπως είπε είναι ο αγαπημένος της ζωγράφος κι έχει πολλά έργα του στο σπίτι της στην Αθήνα,  και απεικονίζει το Γυμνάσιο Θηλέων Σερρών. Μάλιστα η πρόεδρος το Λυκείου Ελληνίδων Σερρών κ. Στέλλα Ελευθεριάδου είπε ότι ο πίνακας αυτός περίμενε τέσσερα χρόνια αφού τότε είχε προγραμματιστεί μια εκδήλωση από το Λύκειο και τον αείμνηστο πρόεδρο του Επιμελητήριου Χρήστο Μέγκλα αλλά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κορονοϊού.    

Με τα μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ελληνίδων Κυριών « Η ΕΜΜΕΛΕΙΑ»

«Είναι μια γυναίκα που η παρουσία της μας τιμά όλους. Μια Σερραία που έχει φτάσει στο αξίωμα της προέδρου του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρα μας. Ένας άνθρωπος που με ακεραιότητα, ευσυνειδησία και πολύ πολύ δουλειά έφτασε σε αυτήν την τιμητική θέση» είπε η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα ενώ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρίπογλου τόνισε: «Είναι μια μέρα γιορτής για εμάς τους Σερραίους νομικούς καθότι τιμούμε και αποτίουμε αυτό το φόρο τιμής που οφείλαμε σε μια πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας που έχει δώσει τα καλύτερα δείγματα στη διετή θητεία της και περιμέναμε να την έχουμε πρεσβευτή των θέσεων μας από τώρα και μετά στην Αθήνα για όλα τα ζητήματα του Νομού Σερρών».

Συγκινημένη η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας παρακολούθησε την εκδήλωση έχοντας δίπλα της την οικογένεια της και τις συμμαθήτριες της από το σχολείο στις Σέρρες

 Η πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα δέχθηκε δώρα από τη Δήμαρχο Σερρών Βαρβάλα Μητλιάγκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τον πρόεδρο του Δικηγορικού συλλόγου Σερρών Παναγιώτη Καρίπογλου, την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών Στέλλα Ελευθεριάδου και την πρόεδρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ελληνίδων Κυριών « Η ΕΜΜΕΛΕΙΑ» Δουκαίνη Ζαπριάνου.

Σίγουρα το δώρο που δεν περίμενε και το χάρηκε ιδιαίτερα, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία, ήταν ένα κασκόλ του Πανσερραϊκού από τον πρόεδρο του Δικηγορικού συλλόγου Σερρών

Ανάμεσα σε αυτά και βιβλίο του Βασίλη Τζανακάρη, αν και όπως είπε η κ. Νίκα τα έχει όλα στο σπίτι της εκτός από αυτό που δέχθηκε χθες, ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα αλλά κι ένα κασκόλ του Πανσερραϊκού από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών.

Αν και η απονομή του χρυσού μεταλλίου του Δήμου Σερρών από τη Δήμαρχο Σερρών έγινε υστέρα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μόνο τα μέλη της παράταξης της Δημάρχου Σερρών και η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελένη Τούσκα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More