Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: H «καρδιά» του Ελληνικού στίβου θα «χτυπά» στις 9 και 10 Ιουλίου στις Σέρρες

Περισσότεροι από χίλιοι αθλητές και αθλήτριες που αποτελούν το αύριο του Ελληνικού στίβου θα πάρουν μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ20, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου στο Δημοτικό στάδιο Σερρών.

Για δύο μέρες η «καρδιά» του ελληνικού στίβου θα «χτυπάει» στις Σέρρες η οποία μετά από έξι χρόνια φιλοξενεί μια τόσο σημαντική διοργάνωση του στίβου.

«Το Δημοτικό μας Στάδιο είναι αναβαθμισμένο και πανέτοιμο να υποδεχθεί τα μεγαλύτερα ταλέντα, τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες, που αποτελούν το αύριο του Ελληνικού στίβου και για δύο ημέρες  θα διεκδικήσουν μετάλλια και διακρίσεις» είπε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι η πρώτη αθλητική διοργάνωση τέτοιου μεγέθους που θα φιλοξενηθεί στο νέο σύγχρονο ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου(έργο προϋπολογισμού 507.780 ευρώ -παραδόθηκε Αύγουστο του 2020), και για το οποίο η Δημοτική αρχή πέτυχε να πιστοποιηθεί από τον διεθνή οργανισμό World Athletics και είναι το μοναδικό αυτή τη στιγμή στάδιο της χώρας με πιστοποιημένο ταρτάν. Ο κ. Χρυσάφης μίλησε για μια σειρά από παρεμβάσεις και έργα αναβάθμισης των αθλητικών χώρων που ολοκληρώθηκαν στο στάδιο, προϋπολογισμού άνω των 80.000 ευρώ. «Είμαστε, λοιπόν, καθόλα έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτή τη διοργάνωση, όπως και σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις που θα έρθουν στο μέλλον και είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολλές» τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν για την οργανωτική επιτυχία της διοργάνωσης.

«Στις Σέρρες ενώνουμε δυνάμεις στην πράξη. Είναι μεγάλη τιμή να φιλοξενούμε τους πρωταθλητές» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία να φιλοξενήσει η Π.Ε. Σερρών την Εθνική ομάδα στίβου Κ20.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων του ΣΕΓΑΣ και ταμίας της Ομοσπονδίας, άνθρωπος του Σερραϊκού στίβου Γιάννης Λιούμπας τόνισε ότι μια τόσο σημαντική διοργάνωση απαιτεί αρμονική συνεργασία η οποία υπάρχει από το Δήμο Σερρών, την Π.Ε. Σερρών, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και την ομοσπονδία ενώ ευχαρίστησε αυτούς που στήριξαν τη διοργάνωση αλλά και όλους αυτούς που θα δουλέψουν και εξακολουθούν να δουλεύουν αυτές τις μέρες. «Είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα αυτό που θα γίνει στις Σέρρες» τόνισε ο κ. Λιούμπας υπογραμμίζοντας ότι μια μικρή πόλη θα διοργανώσει ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός, χωρίς να διαθέτει τα μεγάλα στάδια που έχουν μεγαλουπόλεις. «’Έχουμε όμως τη φλόγα και τους ανθρώπους» είπε ο κ. Λιούμπας που μίλησε και για την αξία του αθλητισμού ο οποίος φέρνει τα παιδιά στα στάδια.

Ο ταμίας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, από τους πιο παλιούς παράγοντες του στίβου Δημήτρης Μακρής μίλησε για τις προσπάθειες που έκαναν οι Σερραίοι για να φέρουν την διοργάνωση στην πόλη τους υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή έγινε ανάμεσα σε δέκα πόλεις της χώρας ενώ ο  πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Γιάννης Γάτσιος μίλησε για τις πολλές παρεμβάσεις που έγιναν στο στάδιο το οποίο έγινε τόσο ωραίο που το ζηλεύουν από άλλες πόλεις.

Όλοι τους έκαναν ένα κάλεσμα στους Σερραίους να παρακολουθήσουν και να στηρίξουν τους αγώνες.

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More