Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σίδνεϊ: Διάλεξη για την συμμετοχή των ΗΠΑ στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και στην Καταστροφή της Σμύρνης το 1922

Δημόσια διάλεξη με τίτλο «Κατανόηση Δύο Σημαντικών Εορτασμών: Η συμμετοχή των ΗΠΑ στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και στην Καταστροφή της Σμύρνης το 1922», διοργανώνουν, η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας, σε συνεργασία με την ΑΧΕΠΑ Ν. Ν. Ουαλίας.

Την διάλεξη θα παρουσιάσει ο Δρ. Κωνσταντίνος Γ. Χατζηδημητρίου, Διδάκτορας Φιλοσοφίας, που τιμήθηκε με το διακεκριμένο βραβείο την 2023 Υποτροφία Χρήστος Μάντζιος, από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών.

Σε αυτή τη δίγλωσση διάλεξη, ο Δρ. Χατζηδημητρίου θα εξετάσει την ιστορική σημασία της συμμετοχής της Αμερικής στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τα τραγικά γεγονότα γύρω από την Καταστροφή της Σμύρνης το 1922. Η εκτεταμένη του εμπειρία στην Βυζαντινή, Οθωμανική και Σύγχρονη Ελληνική ιστορία, σε συνδυασμό με τις επιτυχημένες δημοσιεύσεις του, υπόσχονται μια συναρπαστική και ενδιαφέρουσα εξερεύνηση αυτών των κρίσιμων στιγμών στην ιστορία.

Ο Δρ. Χατζηδημητρίου κατέχει Διδακτορικό στη Βυζαντινή, Οθωμανική και Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Έχει τιμηθεί ως υπότροφος της Γενναδείου Βιβλιοθήκης στην Αμερικανική Σχολή της Αθήνας και ως εκπαιδευτικός σύμβουλος στο Αμερικανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης. Επί του παρόντος, είναι ο εκδότης του περιοδικού American Journal of Contemporary Hellenic Issues και του Journal of Modern Hellenism. Με τρία δημοσιευμένα βιβλία και πολλά επιστημονικά άρθρα σε περιοδικά των πεδίων της Βυζαντινής και της Σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας και της εκπαίδευσης, ο Δρ. Χατζηδημητρίου συνεχίζει να συνεισφέρει σημαντικά στα πεδία αυτά.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023, στις 7:00μμ., στο Greek Community Club, 206-210 Lakemba St, στο Lakemba. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Πηγή: Neos Kosmos

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More