Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σίσι: Το Κάιρο παίζει θετικό ρόλο στην αποκλιμάκωση και την εύρεση διπλωματικής λύσης στη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του διαδραματίζει “πολύ θετικό ρόλο” προσπαθώντας να αποκλιμακώσει και να βρει μια διπλωματική λύση στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Η Αίγυπτος έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την πρόσβαση των ανθρώπων στη Γάζα σε βοήθεια μέσω του περάσματος της Ράφα, το οποίο μοιράζεται με τη Γάζα, καθώς και στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων, ενώ τάσσεται υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη σύγκρουση.

Επιθεωρώντας αιγυπτιακά πολεμικά αεροπλάνα, άρματα μάχης και άλλο στρατιωτικό υλικό σε μια άσκηση στο δυτικό άκρο της χερσονήσου του Σινά, περίπου 215 χλμ. από τα σύνορα της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας, είπε ότι αν και η Αίγυπτος διαθέτει σημαντικές στρατιωτικές δυνατότητες, θα τις χρησιμοποιήσει μόνο με σύνεση και σε αυτοάμυνα.

“Είναι πολύ σημαντικό όταν έχεις αυτού του είδους τη δύναμη να τη χρησιμοποιείς λογικά, συνετά και ώριμα και να μην υπερβάλλεις και να μην έχεις ψευδαισθήσεις για τη δύναμή σου”, είπε, αναφερόμενος έμμεσα στις εσωτερικές εκκλήσεις προς την Αίγυπτο να εμπλακεί στη σύγκρουση.

“Έχετε αυτή τη δυνατότητα να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας … μην αφήνετε ποτέ το θυμό ή τo πάθος σας να σας κάνουν να υπερβείτε τα όρια”, είπε.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More