Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαμος Συνεχίζει το ταξίδι του στο καλλιτεχνικό στερέωμα το φεστιβάλ Ηραία πυθαγόρεια

Με δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις συνεχίζει το ταξίδι του στο καλλιτεχνικό στερέωμα της Σάμου το Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια».Η πρώτη έχει τίτλο «Φαίδρα, η διαδρομή του μύθου» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στο Μουσείο Οίνου ΕΟΣ Σάμου.

Η Σαμιακής καταγωγής κα Αδαμαντίνη Κουμιώτου, πανεπιστημιακός και συγγραφέας, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στη Σάμο , τη διαδρομή του μύθου της Φαίδρας που ενέπνευσε τον Ευριπίδη, αλλά και το Σενέκα, το Ρακίνα, το Ρίτσο.Ο πολυπλόκαμος μύθος της Φαίδρας, με τις τραγικές του διαστάσεις, πρωτοπαρουσιάστηκε στον Φιλολογικό Όμιλο «Παρνασσός» και προκάλεσε άκρως θετικές εντυπώσεις στον πνευματικό κόσμο της χώρας μας.

Η δεύτερη εκδήλωση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» πραγματοποιείται με αφορμή το λογοτεχνικό έτος Άλκη Ζέη 2023 από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το Σάββατο, 12 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ με ελέυθερη είσοδο στο Θέατρο Αη Γιαννάκη στο Άνω Βαθύ, τον τόπο που έζησε τα παιδικά της χρόνια, θα ακουστούν αφηγήσεις από τη ζωή της καθώς και τραγούδια από τη Ζαφειρώ Ζατζηφωτίου με τη συνοδεία του Σταύρου Μιχαλόπουλου στο ακορντεόν.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More