Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σεργκέι Λαβρόφ: Η Μόσχα είναι ευγνώμων στα αφρικανικά κράτη που δεν συμμετείχαν στην αντιρωσική εκστρατεία

«Η Μόσχα είναι ευγνώμων στους Αφρικανούς εταίρους της που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην αντιρωσική εκστρατεία», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, γράφει η Tass.

«Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους Αφρικανούς εταίρους μας, που δεν παρασύρθηκαν στην αντιρωσική εκστρατεία και που πήραν ισορροπημένη θέση για την ευρωπαϊκή κρίση ασφάλειας», είπε ο Λαβρόφ.

O υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι η Ρωσία και η Αφρική ενισχύουν τις θέσεις τους «ως το κέντρο ενός πολυπολικού κόσμου, ανοίγονται πρόσθετες ευκαιρίες για την ανάπτυξη των δεσμών μας».

«Ως αληθινοί φίλοι, οικοδομούμε συνεργασία στη βάση της ισότητας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και της μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις», τόνισε.

«Η Ρωσία προσφέρει έντιμη βοήθεια στις χώρες της ηπείρου για την ενίσχυση της κυριαρχίας τους, της ασφάλειας και της οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Εδώ διαφέρουμε θεμελιωδώς από τη Δύση, η οποία δεν κατάφερε να αποβάλει το σύμπλεγμα ανωτερότητάς της και επιδιώκει να διαιωνίσει τις νεοαποικιακές πρακτικές», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Πηγή: abcnews.al

Μετάφραση:Σταυρούλα Ευαγγέλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More