Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε έξαρση το παρεμπόριο στη Θεσσαλονίκη – Υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των συλληφθέντων

Τσάντες, ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά, κάθε είδους προϊόντα οικιακής χρήσης, ηλεκτρονικές μικροσυσκευές, ό,τι θα μπορούσε ο καταναλωτής να αγοράσει από λαϊκή αγορά και καταστήματα λιανικής είναι ορισμένα μόνο από τα προϊόντα, που κατάσχει σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση η ειδική ομάδα παρεμπορίου της Ελληνικής Αστυνομίας στις λεγόμενες παραλαϊκές, που στήνονται στις παρυφές των λαϊκών αγορών.

Άλλες φορές με τη μορφή πάγκων, άλλες πάνω σε σεντόνια στο πεζοδρόμιο, ακόμη και μέσα σε καρότσια της λαϊκής για να μη γίνονται εύκολα αντιληπτοί επιτήδειοι πωλούν κάθε λογής προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας.

Οι λαικές αγορές Μαρτίου, Ξηροκρήνης και Κανάρη είναι αυτές στις οποίες σύμφωνα με τους παραγωγούς σημειώνονται τα περισσότερα περιστατικά παράνομου υπαίθριου εμπορίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των συλληφθέντων για παρεμπόριο στη Θεσσαλονίκη το 2023 συγκριτικά με το 2019 υπερδιπλασιάστηκε, ενώ μόνο τους δύο πρώτους μήνες του 2024 συνελήφθησαν άλλα 75 άτομα. Εντύπωση προκαλεί και ο αριθμός των κατασχεθέντων προϊόντων την τελευταία πενταετία, ακολουθώντας αυξητική τάση σε σχέση με το 2019. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το ότι από τις αρχές του έτους έως και τις 11 Μαρτίου η αστυνομία κατέσχεσε σχεδόν τα μισά προϊόντα παρεμπορίου από ότι ολόκληρο το 2023.

Οι έλεγχοι της ειδικής ομάδας παρεμπορίου και της δημοτικής αστυνομίας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More