Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε ακατάλληλα σπίτια οι μισοί ενοικιαστές στην Αγγλία

Περισσότεροι από τους μισούς ενοικιαστές στην Αγγλία ζουν σε ακατάλληλα σπίτια, ενώ παράλληλα οι τιμές των ενοικίων έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.
 Περίπου 2,7 εκατομμύρια νοικοκυριά, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1,6 εκατομμυρίων παιδιών, αντιμετωπίζουν κακές συνθήκες διαβίωσης που οφείλονται στην έλλειψη μόνωσης και στους υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας, σύμφωνα με την Citizens Advice.
 Ο μέσος ενοικιαστής πληρώνει 350 £ περισσότερα το χρόνο για θέρμανση λόγω της κακής μόνωσης και υγρασίας  των κατοικιών.
Ενώ όσοι μένουν σε λιγότερο ενεργειακά αποδοτικά ακίνητα θα μπορούσαν να πληρώσουν έως και 1.190 £ περισσότερο το χρόνο όταν οι λογαριασμοί αυξηθούν ξανά τον Απρίλιο.
 «Είναι ντροπή που περισσότερα από 20 χρόνια από τότε που τέθηκε σε ισχύ η νομοθεσία για τη μείωση της φτώχειας των καυσίμων και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των σπιτιών, οι άνθρωποι εξακολουθούν να υποφέρουν», δήλωσε η Τζίλιαν Κούπερ επικεφαλής ενεργειακής πολιτικής της Citizens Advice.
 Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 40% των ενοικιαστών ένιωθε άγχος ως αποτέλεσμα της υγρασίας, της μούχλας και του υπερβολικού κρύου.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου
 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More