Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε Αμπελάκια και Λάρισα, ο πρέσβης του Ισραήλ

O πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Naom Katz,επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Δημαρχείο της Λάρισας όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.

Η εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με τις συζητήσεις να αφορούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Κατά τη συνάντηση τονίστηκε η άριστη συνεργασία της δημοτικής αρχής του Δήμου Λαρισαίων με την Ισραηλίτικη κοινότητα Λάρισας, ενώ από την πλευρά του κ. πρέσβη τέθηκε το θέμα της προοπτικής ανάπτυξης σχέσεων ακόμα και αδελφοποίησης με οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης του Ισραήλ.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων.

Χθες ο κ. Katz βρέθηκε στα Αμπελάκια, προσκεκλημένος του πρέσβη επι τιμή Νίκου Κανέλλου(μόνιμου κάτοικου του χωριού) και του προέδρου του νέου Αγροτικού Συνεταιρισμού της περιοχής, Ευθύμιου Καζαντζή και συζήτησε με τους κατοίκους θέματα που αφορούν την περιφερειακή ανάπτυξη και την αγροτική συνεργασία για την οποία το Ισραήλ διαθέτει σύγχρονη τεχνογνωσία. 

Ο πρέσβης του Ισραήλ τόνισε πως ο τομέας της γεωργίας αποτελεί κοινό ενδιαφέρον για τις δυο χώρες καθώς έχουν το ίδιο κλίμα και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό πως στο Ισραήλ ασχολείται με τον αγροτικό τομέα μόλις το 3% του πληθυσμού και παρόλα αυτά έχουν καταφέρει να εξάγουν και προιόντα αλλά και αγροτική τεχνολογία, με ιδιαίτερη αναφορά στο σύστημα ύδρευσης και άρδευσης που έχουν αναπτύξει.

Μεταξύ των δυο χωρών έχει υπογραφεί μνημόσιο συνεργασίας για θέματα γεωργίας και στόχος είναι να προχωρήσει ακόμη περισσότερο.

Τον ερχόμενο Οκτώβριο εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού Αμπελακίων αναμένεται μετά από πρόσκληση του κ. Κatz μεγάλη έκθεση αγροτικών προιόντων στο Τελ- Αβιβ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More