Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδεται ο θάνατος ηλικιωμένης στη Χαλκίδα – Εντοπίστηκαν πέντε τραύματα από μαχαίρι στον αυχένα της

Θύμα εγκληματικής ενέργειας καταλήγουν οι Αρχές, πως έπεσε μέσα στο σπίτι της μία 63χρονη που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, από άγνωστους δράστες που πιθανόν εισέβαλαν στο σπίτι της με κίνητρο την ληστεία, στην περιοχή της Έξω Παναγίτσας, στην Χαλκίδα Εύβοιας.

Το περιστατικό έγινε αρχικά αντιληπτό το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, 10 Μαΐου, όταν το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας ενημερώθηκε τηλεφωνικά από μία 36χρονη οικογενειακή φίλη του θύματος, ότι την βρήκε νεκρή εντός της οικίας της.

Το θύμα αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και χρησιμοποιούσε «Π» για να βαδίζει. Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι το πτώμα της θανούσας βρίσκονταν εντός της διώροφης μονοκατοικίας της, στη βάση εσωτερικής σκάλας, σε πρηνηδόν θέση και με εμφανή τραύμα στο κεφάλι, που αποδόθηκε σε πτώση, ενώ υπήρχε λίμνη αίματος στο σημείο.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, τα δωμάτια του 1ου ορόφου της οικίας ήταν εμφανώς αναστατωμένα, οι είσοδοι της οικίας δεν έφεραν εμφανή σημάδια παραβίασης και ήταν ανασφάλιστες, ενώ όπως κατέθεσε η κόρη και σύνοικος θύματος, η οποία απουσίαζε στην εργασία της, είχε αφαιρεθεί σε απροσδιόριστο χρόνο από το δωμάτιο της το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ιατροδικαστή που μετέβη στο σημείο, αρχικά δεν προέκυψαν εμφανή χτυπήματα μακροσκοπικά, ωστόσο κατά την νεκροψία-νεκροτομή που ακολούθησε χθες, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε στο σώμα του θύματος, πως υπήρχαν πέντε τραύματα από μαχαίρι στον αυχένα της.

Με την σειρά του ο ιατροδικαστής ενημέρωσε για τα ευρήματά του τις τοπικές Αρχές που διενεργούν την έρευνα. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πλέον πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια σε βάρος της άτυχης γυναίκας με πιθανό κίνητρο την ληστεία και ίσως στην προσπάθειά της η γυναίκα να αναζητήσει βοήθεια, ήδη αιμορραγώντας, να έχασε τις αισθήσεις της και να έπεσε στην σκάλα χτυπώντας και το κεφάλι της.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More