Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε για έναν μήνα ο Δήμος Πύργου

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε για έναν μήνα ο δήμος Πύργου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι) που εκδηλώθηκαν ανήμερα των Θεοφανείων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έκανα δεκτό το αίτημα της δημοτικής αρχής, καθώς με απόφαση του Ηλείου γενικού γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου υπεγράφη προ ημερών η σχετική απόφαση. Η κήρυξη ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων, δηλαδή έως και τις 6 Φεβρουαρίου του 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, την περασμένη Παρασκευή ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής συγκρότησε το νέο Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου. Πρόεδρος θα είναι ο ίδιος, ενώ σε περίπτωση απουσίας ή νόμιμου, θα τον αναπληρώνει ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Λάκης Αθανασόπουλος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More