Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε κινητοποιήσεις με τρακτέρ προχωρούν οι αγρότες το Σάββατο στην Κομοτηνή

Σε κοινό μέτωπο με τους Αγρότες στις κινητοποιήσεις με τρακτέρ κατεβαίνουν, το επόμενο Σάββατο 9 Δεκέμβρη οι Κτηνοτρόφοι, διαμαρτυρόμενοι για την μεγάλη μείωση στις επιδοτήσεις της ενιαίας ενίσχυσης, λόγω της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Ξάνθης, Δημήτρης Ψεμματάς, στηλίτευσε το γεγονός, πως εδώ και εννέα χρόνια αναφέρουν το θέμα της κατανομής των βοσκοτόπων στις κυβερνήσεις, στους εκάστοτε βουλευτές κυβερνητικούς και αυτοδιοικητικούς, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για αφανισμό της κτηνοτροφίας στην περιοχή.

«Κανένας από τους κυβερνητικούς Βουλευτές δεν ασχολήθηκε για την λύση του θέματος μας. Έχει αγγίξει το 35% η εκποίηση του ζωικού κεφαλαίου στην περιοχή και αν συνεχισθεί αυτό η Κτηνοτροφία θα σβήσει από την ΑΜ-Θ. Θέσαμε την πρόταση στον υπουργό να λειτουργήσει η Ελλάδα, ως μια ενιαία περιφέρεια και όχι να υπάρχουν κτηνοτρόφοι διαφορετικών ταχυτήτων, με την Θράκη πάντα να είναι το παιδί ενός κατώτερου θεού», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Ψεμματάς.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More