Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν κτηνίατροι του δημοσίου

Στα καθιερωμένα «παζάρια» μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων την ερχόμενη εβδομάδα σε Λαγκαδά, Δράμα και Κιλκίς θα κλειδώσουν οι τελικές τιμές των αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα. Την ίδια ώρα εντείνονται οι έλεγχοι από τα αρμόδια συνεργεία για τυχόν ελληνοποιήσεις, ενώ η απεργία που είχαν κηρύξει οι κτηνίατροι του δημοσίου – επιφορτισμένοι με το έργο των ελέγχων- κρίθηκε παράνομη.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις των γεωτεχνικών που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας την προσεχή Τετάρτη, ημέρα της γενικής απεργίας και από εκεί και πέρα θα καθορίσουν τη στάση τους, με εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων, μεταξύ άλλων στα αιτήματα τους είναι η χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, χορήγηση τελών επίσημων ελέγχων, ελεγκτικής αποζημίωσης και αύξηση των ημερών για τις εκτός έδρας μετακινήσεις και μείωση της χιλιομετρικής απόστασης.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν κανονικά και οι τελικές τιμές θα καθοριστούν στα παζάρια που αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ οι εκτιμήσεις των κρεοπωλών είναι ότι η τελική τιμή στον καταναλωτή, θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα, δηλαδή τα αμνοερίφια θα ξεκινούν από 12-13, έως 15 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More