Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε κλοιό κακοκαιρίας η Ιταλία – Φόβοι για πλημμύρες, αλλά και παιχνίδια στο χιόνι για τους μοναχούς της Ασίζης

Ένα σφοδρότατο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ιταλία τις τελευταίες ώρες. Χιόνισε τοπικά σε μεγάλο μέρος των περιφερειών από την Εμίλια Ρομάνια (Μπολόνια) μέχρι και την περιφέρεια Μολίσε, περνώντας από τους Αμπρούτσι και Ούμπρια, όπου τοπικά έπεσαν έως και 40 πόντους χιόνι.

Χιόνισε επίσης στη Σαρδηνία και στις Συρακούσες της Σικελίας, ενώ τοπικά πολλά σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω κακοκαιρίας. Στην Τεργέστη οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα έως και 120 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ υπάρχει ανησυχία για τις ζημιές από την κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της επικράτειας, με επιπτώσεις κυρίως στις καλλιέργειες.

Πάντα σχετικά με την κακοκαιρία, το Σάββατο 21/01 εκκενώθηκαν περίπου 400 άτομα από την περιοχή Κασαμίτσιολα της νήσου Ίσκια λόγω κινδύνου από τις ισχυρές βροχοπτώσεις. Η περιοχή, υπενθυμίζουμε, χτυπήθηκε από σφοδρή νεροποντή και κατολίσθηση στα τέλη Νοεμβρίου του 2022, με πολλά θύματα και εκτεταμένες ζημιές.

Η προσοχή των Αρχών είναι στραμμένη ιδιαίτερα στην περιφέρεια Μάρκε, όπου στις 15/09 έλαβαν χώρα οι φονικές πλημμύρες που κόστισαν τη ζωή σε 10 άτομα. Η στάθμη του ποταμού Mίσα που διασχίζει την πόλη Σενιγκάλια έχει ανέβει η στάθμη του κατά 3 μέτρα, και σήμανε συναγερμός για το ενδεχόμενο εκ νέου υπερχείλισης στο κέντρο της πόλης, με έκκληση οι κάτοικοι να ανεβούν στους πάνω ορόφους των κτιρίων.

Το κέντρο της πόλης φυλάσσεται από την Αστυνομία, η οποία εμποδίζει την πρόσβαση σε ανθρώπους και οχήματα. Ένα τμήμα του δρόμου που οδηγεί από τον σταθμό στο ιστορικό κέντρο είναι κλειστό.

#Ancona #maltempo. Squadre #vigilidelfuoco impegnate a #Senigallia per il monitoraggio del livello del fiume Misa: prevista ondata di piena stamattina. Rinforzato il dispositivo di soccorso provinciale [#23gennaio 9:30] pic.twitter.com/atP95Aiwmh

— Vigili del Fuoco (@vigilidelfuoco) January 23, 2023

Πάντως δεν λείπουν και τα παιχνίδια στο χιόνι όπως στην περίπτωση των μοναχών που παίζουν χιονοπόλεμο στον προαύλιο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Φραγκίσκου στην πόλη Ασίζη, στην περιφέρεια Ούμπρια

Ανταπόκριση Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More