Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε μακροχρόνια ύφεση η βρετανικη οικονομία

«Δύσκολο δρόμο μπροστά» του έχει το Ηνωμενο Βασίλειο αφού νέα στοιχεία αποκάλυψαν ότι η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,2% μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, κάτι που θα μπορούσε να προαναγγέλλει την έναρξη μιας παρατεταμένης ύφεσης.

Ο Τζέρεμι Χαντ ο υπουργός οικονομικών παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει «εξαιρετικά δύσκολες αποφάσεις για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και την οικονομική σταθερότητα», αλλά επέμεινε ότι «η θεμελιώδης ανθεκτικότητα της βρετανικής οικονομίας είναι αιτία αισιοδοξίας μακροπρόθεσμα».

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Μικρών Επιχειρήσεων (FSB) Μάρτιν ΜακΤέιγκ είπε ότι «οι προοπτικές για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι τώρα πράγματι πολύ ζοφερές» και προέτρεψε τους υπουργούς να δείξουν ότι «έχουν αντιληφθεί την κλίμακα του ζητήματος».

Η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμά ότι αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά τριμήνων που θα ακολουθήσουν , που σηματοδοτούν την έναρξη μιας μακροχρόνιας ύφεσης. Είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι η βρετανική οικονομία είναι η μόνη που δεν έχει ανακτήσει πλήρως το κομμάτι της οικονομίας που χάθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας σχολιάζει το BBC.

Ανταπόκριση Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More