Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε πέντε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης

Σε πέντε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Περιφέρεια συμμετείχε στην έκθεση F.R.E.E στο Μόναχο (22-26/02/2023) την μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού, αναψυχής και κάμπινγκ στη Βαυαρία ήταν εντυπωσιακή η προσέλευση στο περίπτερο της Κρήτης κυρίως από επισκέπτες που προτιμούν εδώ και χρόνια την Κρήτη, εξ’ ου και αναφωνούσαν με χαμόγελο “mein Lieblingsort” (ο αγαπημένος μου τόπος).  Την έκθεση, με 1.000 εκθέτες από 50 χώρες επισκέφτηκαν πάνω από 160.000 άτομα.

Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης, που ήταν και η τιμώμενη Περιφέρεια, στη διεθνή Τουριστική έκθεση IFT στο Βελιγράδι της Σερβίας (23-26/2/2023), στην οποία συμμετείχαν 350 εκθέτες από 33 χώρες.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Διεθνής ‘Έκθεση Τουρισμού TTR στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, όπου η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε ως συνεκθέτης του ΕΟΤ.  Από τις συνομιλίες με  τους επισκέπτες του περιπτέρου διαπιστώθηκε ότι είναι μεγάλο το ενδιαφέρον τους  να επισκεφτούν την Κρήτη, ιδίως σε αυτούς που ανήκουν στην υψηλότερη εισοδηματική τάξη.. 

Το ίδιο διάστημα η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη 45η διεθνή έκθεση τουρισμού «Travel – Utazas» στη Βουδαπέστη, ως συνεκθέτης του ΕΟΤ. Η Κρήτη καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ούγγρων ανάμεσα στους ελληνικούς προορισμούς, κυρίως για διακοπές ήλιου – θάλασσας και το 2022 την επισκέφθηκαν περίπου 40.000 πολίτες.

Τέλος, από 24-26/02/2023 η Κρήτη συμμετείχε, ως συνεκθέτης του ΕΟΤ, στη διεθνή έκθεση τουρισμού «FERIE FOR ALLE», στο Χέρνινγκ της Δανίας. Την έκθεση στην οποία συμμετείχαν 566 Εκθέτες από όλο τον κόσμο, επισκέφθηκαν πάνω από 55.000 Δανοί, που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη,  αποδεικνύοντας ότι το νησί μας συνεχίζει να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις τους για διακοπές ήλιου & θάλασσας, τις φυσιολατρικές διαδρομές, τον πολιτισμό και την γαστρονομία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More