Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε πολύ υψηλά επίπεδα οι πληρότητες σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς

Υψηλή τουριστική προσέλευση αναμένετε για ακόμη μια χρονιά στους διαχρονικούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς της χώρας, με τις κρατήσεις να αγγίζουν σε πολλές περιπτώσεις το 100%.

Οι πρώτοι εκδρομείς έφτασαν ήδη στα γραφικά χωριά του Ζαγορίου που για ακόμη μια χρονιά είναι πόλος έλξης για πλήθος τουριστών απ’ όλη την χώρα. Το επιβλητικό τοπίο, η αρχιτεκτονική αλλά και η τοπική κουζίνα είναι μερικά από τα στοιχεία που προσελκύουν τους επισκέπτες.

Η πληρότητα των καταλυμάτων την περίοδο των γιορτών αγγίζει το 100% σε όλη την περιοχή των Ζαγοροχωρίων, με τις κρατήσεις να έχουν ολοκληρωθεί 3 μήνες πριν τα Χριστούγεννα! Η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης και για τους λάτρεις των extreme sports, οι οποίοι επιλέγουν τον ποταμό Βοϊδομάτη για rafting.

Υψηλή τουριστική κίνηση σημειώνεται και στον Άγιο Αθανάσιο, έναν ακόμα κλασικό χριστουγεννιάτικο προορισμό. Τα γραφικά σοκάκια, το χιονισμένο τοπίο του παραδοσιακού οικισμού, το καλό φαγητό και η νυχτερινή διασκέδαση προσελκύουν τουρίστες από όλον τον κόσμο .

Οι τιμές στην εστίαση και τη φιλοξενία κινούνται στα περσινά επίπεδα, με τον μέσο όρο ενός γεύματος να μην ξεπερνά τα 25 ευρώ, ενώ οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από τα 130 ευρώ. Ξενοδόχοι και εστιάτορες δηλώνουν ευχαριστημένοι από την προσέλευση του κόσμου και δηλώνουν έτοιμοι να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επισκέπτες.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος – Νίκος Πιτσιακίδης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More