Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σημαντική θέση στις διεθνείς αγορές καταλαμβάνει το ελληνικό ρύζι

Δυναμικό παρόν στην παραγωγή ρυζιού δίνει η Ελλάδα καθώς είναι μία από τις κορυφαίες χώρες μαζί με Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σημαντικός είναι ο ρόλος, που διαδραματίζουν στην ανάπτυξη του κλάδου και την προώθηση προϊόντων όπως το ρύζι οι διεπαγγελματικές οργανώσεις για τις οποίες το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης ετοιμάζει σχέδιο νόμου έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Με περίπου 235.000 στρέμματα ορυζώνων, το μεγαλύτερο ποσοστό εκ των οποίων βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία, οι ελληνικές ποικιλίες ρυζιού έχουν βρει τη θέση τους στις διεθνείς αγορές. Ωστόσο είναι έντονος ο προβληματισμός για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Σημαντικές όμως είναι και οι ποσότητες εισαγωγής ρυζιού στην Ελλάδα. Με χώρες του ευρωπαϊκού νότου αλλά και άλλες περιοχές του πλανήτη να βρίσκονται αντιμέτωπες με την κλιματική κρίση απαραίτητα χαρακτηρίζονται τα μέτρα πρόληψης και οι πολιτικές προσαρμογής στα νέα δεδομένα

Τα τελευταία χρόνια οι ελληνικοί ορυζώνες έχουν υιοθετήσει καινοτόμους τρόπους παραγωγής με τη βοήθεια της τεχνολογίας σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More