Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σημαντικό Βυζαντινό εύρημα στην περιοχή του Δαμασίου στο προαύλιο εκκλησίας

Ένα σημαντικό βυζαντινό εύρημα βρέθηκε στην περιοχή του Δαμασίου στο προαύλιο εκκλησίας.

Πρόκειται για μια ογκώδη μαρμάρινη πλάκα με ανάγλυφο και επιγραφές. Πιθανόν να αποτελεί υπέρθυρο βυζαντινής εκκλησίας που υπήρχε στην περιοχή. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το βυζαντινό κάστρο του Δαμασίου και δεν αποκλείεται να υπάρχει διασύνδεση του ευρήματος και του κάστρου.
Το εντόπισε ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού Θανάσης Παιδής ο οποίος ενημέρωσε αμέσως την προϊσταμένη Σταυρούλα Σδρόλια ενώ έστειλε και τις σχετικές φωτογραφίες αλλά και την ακριβή θέση πού βρίσκεται αυτό το σημαντικό Βυζαντινό εύρημα.

Σε δήλωση του στην ΕΡΤ Λάρισας ο Θανάσης Παιδής δήλωσε, ότι “Θα πρέπει με κάθε τρόπο και μέσο να διαφυλάξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, η κυρία Σδρόλια έδειξε άμεσα το ενδιαφέρον της και το επόμενο διάστημα θα γίνει η η μεταφορά του ευρήματος στις εγκαταστάσεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Ας ελπίσουμε μετά τον καθαρισμό και την απαραίτητη συντήρηση του να μας δώσει χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία της περιοχής και να εκτεθεί στο Διαχρονικό Μουσείο που είναι στολίδι για την ευρύτερη περιοχή”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More