Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σητεία: Εγκαινιάστηκε ο χώρος γευσιγνωσίας στη Μονή Τοπλού

Το νέο χώρο γευσιγνωσίας οίνου της Μονής Τοπλού εγκαινίασε τη Δευτέρα η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, που μαζί έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων.

Τον αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, Κύριλλος, ενώ στην τελετή παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιάννης Ανδρουλάκης, ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, ο νέος διοικητής της Π.Ν.Β Κυριαμαδίου Αντιπλοίαρχος Ιωάννης Καρδαράς, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κρήτης και Επιμελητηρίου Λασιθίου, Θωμάς Χαριτάκης.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του  Ηγούμενου της Μονής Τοπλού, Αρχιμανδρίτη, Αμβρόσιου Σκαρβέρη, στον πατέρα Φιλόθεο ο οποίος και πρωτοστάτησε στη βιολογική καλλιέργεια του σταφυλιού στην περιοχή και δημιούργησε το οινοποιείο της Μονής Τοπλού.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Σητείας, Μανώλης Αγγελάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας, Γιάννης Κακουράκης, αλλά και φορείς του εμπορικού κόσμου της περιοχής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More