Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σιγή από το ΠΑΣΟΚ μετά την πρόταση Τεμπονέρα για σύμπλευση με ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές – Η κινητικότητα στα υπόλοιπα κόμματα

Η άσκηση ισχυρής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης αποτελεί ένα από τα βασικά μετεκλογικά διακυβεύματα του ΠΑΣΟΚ, σημειώνουν από το κόμμα και προχωρούν τις επόμενες ημέρες σε εσωτερικό ανασχηματισμό, καθώς οι Δημήτρης Μάντζος και Παναγιώτης Δουδωνής «μετακομίζουν» από το κόμμα στη Βουλή, μετά από την εκλογή τους.

«Εμείς, μπορεί να είμαστε ένα κόμμα της τυπικώς ελάσσονος αντιπολίτευσης, αλλά θα πρέπει το ρόλο που έχουμε να τον ασκήσουμε με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα. Το “όχι σε όλα” χρεοκόπησε εις διπλούν» ανέφερε ο Δημήτρης Μάντζος.

Με το βλέμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, ο Παύλος Χρηστίδης μάλλον «έκλεισε την πόρτα» στην πρόταση Τεμπονέρα για κοινή κάθοδο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως η πρόταση δεν σχολιάζεται επισήμως από την Χαριλάου Τρικούπη. «Οι δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης έχουν τους δικούς τους κανόνες. Δεν μιλάμε για άθροισμα πολιτικών δυνάμεων, όποιος θεωρεί ότι μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση ή δήμο ή περιφέρεια με αθροίσματα αυτού του είδους, παθαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την απλή αναλογική» σημείωσε ο ίδιος.

Το στίγμα της αντιλαϊκής του πολιτικής υποστηρίζει το ΚΚΕ πώς έδωσε ο Πρωθυπουργός με την εισήγησή του στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο. «Η θητεία της νέας κυβέρνησης της ΝΔ έχει ως κύρια ατζέντα την υλοποίηση των αντιλαϊκών όρων και προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης που κάθε άλλο παρά οδηγούν σε “καλύτερους μισθούς, υγεία και κράτος” προς όφελος του λαού» σημειώνουν από το κόμμα.

Εξώδικο προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κοινοποίησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος διαμαρτυρόμενος για την παρουσίαση του κόμματος του ως ακροδεξιό. Παράλληλα έκανε λόγο για αντιφάσεις στις κυβερνητικές προτεραιότητες. «Δεν μιλάμε λοιπόν για καλύτερη ζωή. Μιλάμε για καλύτερη ζωή, μόνο για τους ισχυρούς ολιγάρχες. Αυτή είναι η πραγματικότητα μετά τις εκλογές, όπως είχαμε προειδοποιήσει ως Ελληνική Λύση» σημείωσε.

«Θα ήθελα να δω περισσότερες γυναίκες στο Υπουργικό Συμβούλιο» σχολίασε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν με απασχολεί καθόλου τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Νομίζω ότι είναι πολύ ξεκάθαρο ότι είναι ένα κόμμα σε αποδρομή. Πρέπει να απολογηθούν για το γεγονός ότι ηθελημένα και εσκεμμένα, υποδαύλισαν και έστειλαν τον κόσμο στους Σπαρτιάτες» υπογράμμισε.

Την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να ορκιστεί η νέα Βουλή.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More