Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σισέ για Ντε Λαουρέντις: «Οι σύλλογοι δεν θα μπουν πάνω από τη σημαία μας»

 

Ο ισχυρός άνδρας της Νάπολι έχει… μπλεξίματα μετά τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα για τους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές. Ο τεχνικός της Σενεγάλης δεν μπόρεσε να μην απαντήσει, ενώ από την άλλη μεριά, η Αφρικανική ομοσπονδία προτρέπει την ΟΥΕΦΑ να ξεκινήσει έρευνα κατά του προέδρου των Ιταλών.

Ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις έχει ξεσηκώσει τον αφρικάνικο ποδοσφαιρικό κόσμο με τις δηλώσεις που έκανε πριν από λίγες μέρες, απαιτώντας να δεσμεύονται όσοι παίκτες από την “Μαύρη Ήπειρο” πηγαίνουν στη Νάπολι, πως δεν θα παίζουν στο Κόπα Άφρικα.

Ο προπονητής της Σενεγάλης, Αλιού Σισέ, δεν άφησε τον ισχυρό άνδρα των “παρτινοπέι” χωρίς απάντηση, καθώς τόνισε πως ο κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να αλλάξει 12 συλλόγους, αλλά σημαία έχει μόνο μία. Ταυτόχρονα τον προέτρεψε να μην αποκτά Αφρικανούς παίκτες στην ομάδα του.

Από την άλλη μεριά, τα λόγια του Ντε Λαουρέντις προκάλεσαν την αντίδραση και της Αφρικανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (CAF), η οποία προκαλεί την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να ξεκινήσει έρευνα κατά του 73χρονου Ιταλού, καθώς παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Αφρικανών ποδοσφαιριστών.

Οι δηλώσεις του Σισέ: «’Ενας ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει για παράδειγμα σε 12 διαφορετικές ομάδες αλλά έχει μόνο μία εθνική ομάδα. Οι σύλλογοι δεν θα μπουν ποτέ πάνω από τη σημαία μας και τις εθνικές ομάδες μας. Και ο κάθε Σενεγαλέζος που παίζει στην Ευρώπη, όπου και αν βρίσκεται, όταν θα είναι διαθέσιμος θα τον καλώ για να υπερασπίζεται τα εθνικά χρώματα. Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Ντε Λαουρέντις αλλά τους προκαλώ να προσπαθήσουν να μην αγοράζουν Αφρικανούς παίκτες».

Για τη στοχοποίηση της Αφρικής, ανέφερε: «Γιατί πρέπει να γίνεται ζήτημα μόνο για τους Αφρικανούς παίκτες. Όταν ένας Βραζιλιάνος καλείται από την ομοσπονδία της χώρας του, δεν τίθεται θέμα. Επιπλέον είμαστε μόνο 5 ώρες μακριά από την Ευρώπη ενώ στην Λατινική Αμερική είναι 17-18 ώρες μακριά από την Ευρώπη και δεν υπάρχει ζήτημα. Οι σύλλογοι θα πρέπει να συζητούν και να ανταλλάσσουν απόψεις με αυτούς τους παίκτες για να βρίσκουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις τόσο για τις εθνικές ομάδες όσο και για τους συλλόγους. Δεν πολεμάμε με τους συλλόγους. Έχω περάσει επτά χρόνια στην εθνική Σενεγάλης και πάντα προσπαθούσα να έχω μία καλή συνεργασία με τους συλλόγους».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More