Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκέρτσος: Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% αφορά και υφιστάμενα συμβόλαια ασφάλισης από φυσικές καταστροφές

«Θέλουμε και μπορούμε να μειωθούν κι άλλο οι φόροι και οι εισφορές, να στηρίξουμε τους νέους, να έχουμε ένα πλήρες ψηφιακό κράτος, με ένα ποιοτικό σύστημα υγείας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άρης Σκέρτσος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Αναφέρθηκε εκτενώς στις τρεις νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού σημειώνοντας πως «προσφέρουν ακόμα μία ανάσα» και πέρασε στην αντεπίθεση για την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση: «Δεν υπερβαίνει τα 9 δισ. το οικονομικό μας πρόγραμμα για την τετραετία» σημείωσε και χαρακτήρισε «αστείο» να εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ για παροχολογία τη Νέα Δημοκρατία «όταν το πρόγραμμά του ανέρχεται για την τετραετία σε 83 δια ευρώ». Όσο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός διευκρίνισε πως «η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% αφορά και υφιστάμενα συμβόλαια ασφάλισης από φυσικές καταστροφές»

Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την τετραετία ανέφερε:«Ξεκίνησε με 11,5 δισ. και έφτασε τα 83 και κάθε μέρα που περνά προσθέτει κι άλλα με τη βεβαιότητα πως δεν θα τα εφαρμόσει» τόνισε.

Ο κ. Σκέρτσος χαρακτήρισε «προχειρογράφημα» το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως θα οδηγήσει τη χώρα στα βράχια «ακόμα και χωρίς τη ‘’Δήμητρα’’ του κ. Βαρουφάκη και τις ‘’σοσιαλαοριστίες’’ του κ. Ανδρουλάκη».

«Ειλικρινά μεταξύ των δυο, δεν ξέρω τι είναι χειρότερο σήμερα. Να υπόσχεσαι με θράσος ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα ή να μιλάς σα να συμμετέχεις σε πολιτικά καλλιστεία χωρίς να γίνεσαι συγκεκριμένος;», διερωτήθηκε.

Ο κ.Σκέρτσος διευκρίνισε αναφορικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την οποία ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, ότι μειώνεται από το 2024 κατά 10% για κατοικίες που ασφαλίζονται για το σύνολο του έτους για φυσικές καταστροφές και για πυρκαγιά. Το μέτρο αφορά και υφιστάμενα συμβόλαια.

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε πως οι στόχοι της κυβέρνησης σημαίνουν «μια αυτάρκη και αυτοδύναμη χώρα με περισσότερες και καλύτερες δουλειές».

Για τα τρία νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «Είναι τρία μέτρα κοστολογημένα που απαντούν σε ανάγκες και προβλήματα. Με αυτά τα μέτρα το οικονομικό μας πρόγραμμα δεν υπερβαίνει τα 9 δισ. ευρώ για όλη την τετραετία. Ποτέ δεν θέσαμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία», υπογράμμισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή μετά την πανδημία και πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More