Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκηνές τρόμου μετά τη σύγκρουση ΙΧ με τουριστικό λεωφορείο – 22 Σέρβοι τραυματίες

Τον τρόμο, που έζησαν όταν το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν και θα τους οδηγούσε στις διακοπές τους, συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο και ανατράπηκε, προσπαθούν να ξεπεράσουν οι 22 τραυματίες, που συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

«Εγκλωβιστήκαμε μέσα στο λεωφορείο. Προσπαθούσαμε να βγούμε έξω μέσα από τα σπασμένα τζάμια. Έχουμε και μικρά παιδιά μαζί μας. Εγώ έχω έναν τρίχρονο γιο», λέει χαρακτηριστικά μία από τους επιβάτες.

«Μόλις είχαν περάσει από τα σύνορα και παραλάμβαναν τα διαβατήρια τους από το άτομο, που τα μοίραζε οπότε υπήρχαν άνθρωποι όρθιοι στο διάδρομο που εκσφενδονίστηκαν», αναφέρει ο Βασίλης Ντούρος, χειρουργός-διευθυντής επειγόντων περιστατικών Ιπποκρατείο Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς χθες το πρωί ΙΧ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρεις Έλληνες και ένας Ρώσος συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο, που μετέφερε 81 Σέρβους τουρίστες ενώ πάνω στο πρώτο όχημα έπεσε ένα ακόμα διερχόμενο αυτοκίνητο. Οι 3 επιβάτες του πρώτου οχήματος σκοτώθηκαν ακαριαία ενώ ο 4ος εξέπνευσε μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

13 άτομα συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο μεταξύ αυτών δύο αδελφάκια 7 και 10 ετών τα οποία φέρουνε ελαφρά τραύματα.

«Όλοι έχουν κακώσεις άλλοι λιγότερες άλλες περισσότερες, κανενός δεν κινδυνεύει η ζωή, όλοι έχουν μιλήσει με τις οικογένειες τους», προσθέτει ο Βασίλης Ντούρος.

Εξιτήριο πήραν η 38χρονη μητέρα και το 6χρονο παιδί της, που επέβαιναν στο δεύτερο όχημα ενώ οι περισσότεροι τραυματίες φέρουν θλαστικά τραύματα, κακώσεις και κατάγματα.

«Πιο σοβαρά είναι αυτοί, που νοσηλεύονται στην Ε χειρουργική. Είναι κάποιοι με πνευμοθώρακα, με αιμοθώρακα είναι κάποιοι, που έχουν κατάγματα στην κλείδα», τονίζει η Ελένη Παντελίδου, διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Ιπποκρατείο Νοσοκομείου.

Για την κατάσταση των επιβατών ενημερώθηκε άμεσα η πρεσβεία της Σερβίας ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες του λεωφορείου μεταφέρθηκαν με άλλα μέσα στους προορισμούς τους.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More