Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία – Η εικόνα σε Αττική, Εύβοια, Θεσσαλία, Χαλκιδική

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας. Η Πολιτική προστασία έστειλε μήνυμα 112 σε 7 περιοχές της χώρας, ενώ εκτεταμένα είναι τα προβλήματα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καρδίτσα, Πτολεμαΐδα και στα νησιά του Αιγαίου.

Επί πλέον Αττική, Χαλκιδική, Βόρεια Εύβοια και Λάρισα μεταξύ των περιοχών που επηρεάζονται από την κακοκαιρία. Μέχρι τώρα 60 κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο:

Παραθαλάσσιες περιοχές Αν.Μακεδονίας-Θράκης & Κ.Μακεδονίας, νησιά Β.Αιγαίου, Θεσσαλία, Σποράδες, περιοχές Αν. Στερεάς Ελλάδας & Εύβοια

Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις – Ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών

— 112 Greece (@112Greece) August 24, 2022

Δρόμοι – «ποτάμια» στην Αττική ― Πού υπάρχουν διακοπές κυκλοφορίας (φωτογραφίες και βίντεο)

Κερατσίνι

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Προβλήματα στο Κερατσίνι με συσσώρευση υδάτων σε σημεία του οδοστρώματος. Ακινητοποιήθηκαν δυο οχήματα, και για το ένα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής που απεγκλώβισε σώους τους οδηγούς.

Κλειστές λόγω καθίζησης είναι η οδός Τριπόλεως στο Κερατσίνι από το ύψος της οδού Ιππόλυτου έως και την οδό Αμαζόνων, από χθες η οδός Τριπτολέμου στο Γκάζι. Επίσης κλειστές είναι οι δεξιές λωρίδες στην Πειραιώς στο ύψος της Μυλλέρου (η κίνηση διεξάγεται από τις αριστερές λωρίδες) και η σήραγγα στην ακτή Ηετιώνειας στον Πειραιά, που ωστόσο θα αποδοθούν σύντομα στην κυκλοφορία.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σφοδρή νεροποντή και στα βόρεια προάστια. Η εικόνα είναι τώρα καλύτερη ωστόσο στη λεωφόρο Σταμάτας στη Δροσιά έχει διακοπεί η κίνηση προσωρινά.

Εύβοια

Στο Αχλάδι, οι κάτοικοι ανησυχούν για το αν θα κατέβει μεγάλος όγκος νερού από τις καμένες περιοχές καθώς και τόνοι φερτών υλικών. Ηλικιωμένο ζευγάρι είπε στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ Μαρία Σταθοπούλου, ότι μόλις ήρθε το μήνυμα του 112, μάζεψαν τα πράγματά τους για να μην κινδυνέψουν να πνιγούν. Ορμητικά νερά εισέβαλαν στα σπίτια των κατοίκων με πολλούς να έχουν τοποθετήσει τσουβαλάκια με άμμο έξω από τις οικίες τους.

Θεσσαλία

Στη Δυτική Θεσσαλία ήταν το επίκεντρο της κακοκαιρίας το απόγευμα της Τρίτης προκαλώντας προβλήματα στην Καλαμπάκα με πλημμυρισμένους δρόμους, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και καταπτώσεις βράχων στα ορεινά της Καρδίτσας ενώ σημειώθηκε και πτώση κεραυνού σε στέγη σπιτιού στη Ρεντίνα. Σήμερα Τετλαρτη 24/8 αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιφέρεια Θεσσαλίας για τα μέτρα προστασίας.

Χαλκιδική

Βρέχει ασταμάτητα στη Σιθωνία με μπουρίνια και καταρρακτώδη βροχή. Έχουν φουσκώσει τα ρέματα, η θάλασσα έχει βαφτεί με το καφετί χρώμα από το χώμα που κατεβάζουν οι χείμαρροι. Πολιτική Προστασία, δήμοι και Περιφέρεια δίνουν αγώνα για να μην δημιουργηθούν προβλήματα από τους χειμάρρους.

Αρκετοί τουρίστες εγκαταλείπουν την Χαλκιδική με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές αυτοκινήτων.

Ρεπορτάζ:

Κερατσίνι απευθείας – Ζώης Κακκαβάς, Χαλκιδική απευθείας- Τάσος Παντολέων, Βόρεια Εύβοια απευθείας Μαρία Σταθοπούλου, Λάρισα απευθείας – Βαγγέλης Μητρούσιας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More