Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοκαριστικό βίντεο με εν ψυχρώ επίθεση αστυνομικών κατά φιλάθλου της Τσάρλτον στο Μάντσεστερ (video)

Ένα συγκλονιστικό βίντεο φαίνεται να δείχνει τη στιγμή που ένας οπαδός της Τσάρλτον χτυπιέται εν ψυχρώ από έναν αστυνομικό έξω από το Ολντ Τράφορντ.
Ο άνδρας φαίνεται να πλησιάζει τρεις αστυνομικούς στο πάρκινγκ, λίγες στιγμές μετά τη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0 επί της Τσάρλτον γύρω στις 22:00 το βράδυ της Τρίτης.

Χτυπιέται – προφανώς αναίσθητος – στο πάτωμα προτού συγκρατηθεί από άλλους τρεις αστυνομικούς.

Μάρτυρες είπαν ότι η αστυνόμευση του παιχνιδιού ήταν αδικαιολόγητα επιθετική και ότι οι αστυνομικοί δεν έδειξαν την δέουσα ανησυχία για τον αναίσθητο άνδρα.

Μια μικρή ομάδα οπαδών φαίνεται να τσακώνεται με αστυνομικούς του Greater Manchester στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, ο οποίος είναι σχετικά ήσυχος, όπως δείχνει το βίντεο.
Ένας αστυνομικός σπρώχνει τον οπαδό του Τσάρλτον και τον σπρώχνει στο έδαφος, οπότε οι αστυνομικοί απομακρύνονται.

Ο άνδρας μένει ξαπλωμένος μπρούμυτα φαινομενικά αναίσθητος.
Τρομοκρατημένοι φίλαθλοι που είδαν το περιστατικό ακούγονται να ρωτούν: “Έχει πέσει αναίσθητος, έτσι δεν είναι;”

Ένας άλλος φίλαθλος φαίνεται να παρασύρεται από τρεις αστυνομικούς, οι οποίοι κάποια στιγμή τον συγκρατούν στο έδαφος πριν τον σηκώσουν.

Ένας μάρτυρας του περιστατικού, ο Τζέιμς, ο οποίος δεν ήθελε να κοινοποιήσει το επώνυμό του, είπε ότι την ώρα του συμβάντος οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας επιβιβάζονταν σε λεωφορεία για το σπίτι.

Ο Τζέιμς, ο οποίος γύρισε το κλιπ, είπε: «Ήταν πρωτόγνωρο. Όλοι οι οπαδοί της Τσάρλτον συμπεριφέρονταν καλά, μερικές μικρές αναταραχές μόνον, όπως συμβαίνει σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.
«Αλλά ο τύπος που τον έσπρωξε ο αστυνομικός δεν έκανε τίποτα για να του αξίζει αυτή η συμπεριφορά εναντίον του
».

«Ο αστυνομικός δεν μπήκε καν στον κόπο να ελέγξει αν αναπνέει ο άνθρωπος, αν είχε τραυματιστεί, απλώς έφυγε μαζί με άλλους δύο αξιωματικούς».
Ένας άλλος μάρτυρας, ο Λι, ο οποίος παρακολούθησε το περιστατικό από το σπίτι του προπονητή του, είπε ότι είδαν έναν άνδρα με χειροπέδες να τρέχει να αποφύγει τους αστυνομικούς.

«Τελικά τον έπιασαν πιο πέρα στο πάρκινγκ και μόλις τον ακινητοποίησαν στο έδαφος, τον χτύπησαν με γροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού ενώ βρισκόταν κάτω».

Στη συνέχεια, είπε ο Lee, η αστυνομία χτύπησε έναν άλλο άνδρα στο πάτωμα – παρόλο που δεν υπήρξε καμία σωματική επίθεση από τους οπαδούς.

Ο Υπεύθυνος Ασφαλείας, Danny O’Neill, είπε: «Η GMP ενημερώθηκε για ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ενέργειες που έγιναν από τους αξιωματικούς μας κατά τη διάρκεια του αγώνα MUFC εναντίον Charlton, το βράδυ της Τρίτης 10 Ιανουαρίου 2023.
«Αφού ενημερώθηκε για αυτό το βίντεο, το Τμήμα Επαγγελματικών Προτύπων μας το εξέτασε μαζί με το υλικό που βρέθηκε από αστυνομικούς στην περιοχή, το οποίο παρέχει πολύ ευρύτερο πλαίσιο για το περιστατικό.

«Κατά την εξέταση όλων των βίντεο, είμαστε ικανοποιημένοι ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι ενέργειες των αξιωματικών ισοδυναμούν με ανάρμοστη συμπεριφορά.

«Όλοι οι αξιωματικοί μας είναι άριστα εκπαιδευμένοι και δεσμεύονται να διασφαλίζουν την ασφάλεια των μελών του κοινού όταν αναλαμβάνουν τα καθημερινά τους καθήκοντα.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More