Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοκ με τραγικό θάνατο 17χρονου πρωταθλητή ποδηλασίας μετά από σύγκρουση με όχημα κατά τη διάρκεια προπόνησης

Ο Μάγκνους Γουάϊτ, ένα “ανερχόμενο αστέρι” της αμερικανικής ποδηλασίας, σκοτώθηκε σε ηλικία 17 ετών μετά από χτύπημα από όχημα κατά τη διάρκεια προπόνησης.

Ο Αμερικανός ποδηλάτης Μάγκνους Γουάιτ, που χαρακτηρίστηκε ως “ανερχόμενο αστέρι” του αθλήματος, έχασε τη ζωή του σε προπονητικό ατύχημα στο Μπόλντερ του Κολοράντο, σε ηλικία 17 ετών, ανακοίνωσε την Κυριακή η USA Cycling.

Η διοργανώτρια αρχή ανέφερε ότι ο Γουάιτ προετοιμαζόταν να αγωνιστεί στο αγώνισμα της ανωμάλου δρόμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας Νέων στη Γλασκόβη της Σκωτίας, όταν χτυπήθηκε από όχημα.

“Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γουάιτ, στους συναθλητές του, στους φίλους του και στην κοινότητα του Boulder κατά τη διάρκεια αυτής της απίστευτα δύσκολης στιγμής”, ανέφερε η USA Cycling σε ανακοίνωσή της. “Ποδηλατούμε για τον Μάγκνους”.

Το CNN επικοινώνησε με την πολιτειακή περιπολία του Κολοράντο για σχόλια.

Ο Γουάιτ ειδικευόταν στην ποδηλασία εκτός δρόμου και αγωνίστηκε για την ομάδα των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cyclocross το 2022 και το 2023. Ξεκίνησε να αγωνίζεται σε εθνικό επίπεδο σε ηλικία 10 ετών, σύμφωνα με την USA Cycling.

Φέτος ήταν η πρώτη φορά που κέρδισε μια θέση στην ομάδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας. Θα αγωνιζόταν στη Γλασκώβη στις 10 Αυγούστου.

“Ο Γουάιτ ερωτεύτηκε την ποδηλασία σε νεαρή ηλικία μέσω του Boulder Junior Cycling”, προστίθεται στην ανακοίνωση της USA Cycling.

“Ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι στην ποδηλατική σκηνή εκτός δρόμου και το πάθος του για την ποδηλασία ήταν εμφανές μέσα από τους αγώνες του και τη συντροφικότητα με τους συναθλητές του και την τοπική κοινότητα”.

Ο Γουάιτ ζούσε με τους γονείς του, Jill και Michael, και τον αδελφό του, Eero. Ένα GoFundMe που δημιουργήθηκε από φίλους της οικογένειας στη μνήμη του ξεπέρασε τα 60.000 δολάρια τη Δευτέρα.

Από τις 3 έως τις 13 Αυγούστου, το εναρκτήριο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας της UCI θα φιλοξενηθεί στη Γλασκώβη και σε ολόκληρη τη Σκωτία.

Πηγή: CNN
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More