Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπύρος Παπαδόπουλος στην ΕΡΤ για τον δεύτερο κύκλο του «Κάνε ότι κοιμάσαι»: Ο καθηγητής Καλίρης φέτος απέναντι σε νέες συνωμοσίες

«Είμαι πολύ κοντά στην έννοια του δασκάλου και του τι μπορεί να προσφέρει ένας δάσκαλος στα παιδιά», ανέφερε ο ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος μιλώντας στο αναλυτικό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, λίγο πριν από το ξεκίνημα του δεύτερου κύκλου της επιτυχημένης σειράς της ΕΡΤ1, «Κάνε ότι κοιμάσαι», αναφερόμενος και στον ρόλο του.

Για το τι θα δούμε φέτος, έκανε γνωστό το εξής: «Πάμε σε ένα ιδιωτικό σχολείο φέτος. Αντιμετωπίζουμε τις παραβατικότητες, που δεν έχουν σύνορα. Και πιο σοβαρά θέματα – γιατί εδώ δεν είναι εύκολο να συνδιαλλαγείς ή να επιβληθείς σε παιδιά που προέρχονται από σπίτια με πολύ δύναμη, με κύρος, με χρήματα, με πολιτικές επιρροές κτλ κλπ. Άρα το έργο μας είναι αρκετά πιο δύσκολο. Εμάς, ως καθηγητές».

Ως προς το πόσο έχει ταυτιστεί με τον Νικόλα Καλίρη, τον ήρωα που υποδύεται στη σειρά, ανέφερε: «Το έχω πει αρκετές φορές να το πω άλλη μία, ότι οι δύο αγαπημένες μου λέξεις, η πρώτη είναι “μάνα” και η δεύτερη είναι δάσκαλος. Εγώ είμαι πολύ κοντά στην έννοια του δασκάλου και του τι μπορεί να προσφέρει ένας δάσκαλος στα παιδιά. Αν αγαπάς και τους νέους – που εγώ τους αγαπώ, μου ήρθε “κουτί”. Πραγματικά το κάνω με όλο μου το “είναι”».

Για το βραβείο στη Σεούλ που έλαβε η σειρά, είπε: «Συναγωνίστηκαν κάπου 300 χώρες και βγήκαμε. Πήραμε το πρώτο βραβείο».

Σχετικά με το αν θα μπορούσε αυτή η σειρά να κάνει διεθνή καριέρα, ανέφερε: «Απ’ ό, τι απέδειξε η βράβευση ναι. Κατ’ αρχάς ευχαριστούμε που έχουμε την ΕΡΤ πάντα πάνω μας. Είναι οι άνθρωποι που πραγματικά μας στηρίζουν και κάνουμε τη δουλειά μας απρόσκοπτα και χωρίς εμπόδια. Ό,τι θέλουμε το έχουμε. Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα αυτό δεν είναι αυτονόητο και γι αυτό το τονίζω».

Στη σειρά που επιστρέφει απόψε για το δεύτερο κύκλο, ο καθηγητής, -που ενσαρκώνει ο Σπύρος Παπαδόπουλος-, είναι αντιμέτωπος με νέες, δύσκολες καταστάσεις.

Δίπλα του γνωστοί χαρακτήρες από τον πρώτο κύκλο αλλά και νέα πρόσωπα που ερμηνεύουν καταξιωμένοι και νέοι ηθοποιοί.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More