Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ για τους εργαζόμενους στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας & Απεξάρτησης

Την Τετάρτη 22/11 και από τις 7πμ έως τις 3μμ θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ για τους εργαζόμενους στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης των Σωματείων μελών της ομοσπονδίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί «την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου που αποδιοργανώνει περαιτέρω το Δημόσιο Σύστημα Ψυχικής Υγείας.
Σας καλούμε σε συμμετοχή στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας για την Αττική και στην περιφέρεια όπου τα Σωματεία Εργαζομένων επιλέξουν να κάνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας».

ΨΝΑ

Την Παρασκευή 17/11/2023, συγκλήθηκε η ολομέλεια των εργαζομένων της Μονάδας Απεξάρτησης από το Αλκοόλ του ΨΝΑ, προκειμένου να συζητήσει αναφορικά με τις εξαγγελίες για τη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων (Ε.Ο.Π.Α.Ε), ο οποίος προωθείται από την κυβέρνηση.

Η απόφασή τους αναφέρει τα εξής: «Σύμφωνα με το νομοσχέδιο το οποίο παρουσίασε ο αρμόδιος για την Ψυχική Υγεία Υφυπουργός επιχειρείται η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα με τη συγχώνευση όλων των προγραμμάτων Απεξάρτησης σε έναν οργανισμό ιδιωτικού δικαίου το οποίο έρχεται σε πλήρη ρήξη με τον δημόσιο χαρακτήρα της Μονάδας μας που ανήκει από την έναρξη λειτουργίας της στο ΕΣΥ.

Η ολομέλεια αποφάσισε ομόφωνα την αντίθεσή της στην ένταξη στον Ενιαίο Φορέα, ο οποίος λειτουργεί εκτός του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και επιχειρεί τον διαχωρισμό της απεξάρτησης από την Ψυχική Υγεία.
Εκφράζουμε, επίσης, την αντίθεσή μας σε κάθε προσπάθεια του Υπουργείου να συγχωνεύσει προγράμματα διαφορετικών φιλοσοφιών σε ένα ενιαίο σύστημα λειτουργίας αφαιρώντας στοιχεία από τη μοναδικότητα και καταργώντας την θεραπευτική ταυτότητα του κάθε προγράμματος».

Για τους λόγους αυτούς, ομόφωνα και με αίσθημα ευθύνης οι εργαζόμενοι της Μονάδας Απεξάρτησης από το Αλκοόλ δηλώνουμε την επιτακτική ανάγκη συμμετοχής μας σε κάθε μορφή κινητοποίησης ενάντια στη δημιουργία του Ενιαίου Φορέα έχοντας αρωγούς την κοινωνία, τους λήπτες των υπηρεσιών μας και τις οικογένειές τους, καθώς και όλους τους άλλους επιστημονικούς φορείς και σωματεία εργαζομένων».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More